Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Instituţia Prefectului şi Garnizoana Botoşani invită botoșănenii la ceremonialul militar dedicat Zilei NATO

Instituţia Prefectului şi Garnizoana Botoşani invită botoșănenii la ceremonialul militar dedicat Zilei NATO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

15 ani de drepturi și obligații ca stat membru al NATO. Pe 29 martie 2004, România aderă la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, iar câteva zile mai târziu, flaconul României a fost arborat în Cartierul General al NATO de la Bruxelles.

Au trecut 15 ani de atunci, iar calitatea de membru NATO conferă României drepturi egale cu toate celelalte state, securitate și obligații.

Cu ocazia împlinirii a 15 ani de la data aderării, Instituția Prefectului-Județul Botoșani și Garnizoana Botoșani organizează, pe 7 aprilie, un militar ceremonial dedicat Zilei NATO, în fața Cercului Militar Botoșani (parcarea ANAF), la care sunt invitați botoșănenii.

Astăzi, organizatorii au efectuat o vizită în teren pentru stabilirea ultimelor detalii legate de desfășurarea evenimentului, în condițiile în care noutatea din acest an a sărbătorii va fi prezentarea tuturor Statelor Membre ale NATO.

Astfel, manifestarea va începe duminică la ora 13:00, odată cu primirea onorului de către prefectul Dan Șlincu, intonarea Imnului de Stat a României și a Alianței de la NATO și un religios ceremonial.

Ulterior, comandantul Garnizoanei Botoșani și locțiitorul său vor susține alocuțiuni privind semnificația Zilei NATO și un istoric al Organizației, în acest timp militarii prezentând drapelele de stat.
Activitatea se va încheia cu depilarea detașamentului de onoare.

Pentru ca ceremonialul să se desfășoare în cele mai bune condiții, traficul va fi dirijat între orele 12: 30- 14:00 la intersecția străzilor Ștefan Luchian-Cuza Vodă. Structurile MAI și Poliția Locală vor fi implicate în asigurarea traseului, asistenței medicale de urgență și a traficului.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani