Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Elevi premiați la Palatul Adimistrativ în cadrul unui proiect privind prevenirea traficului de persoane - FOTO

Elevi premiați la Palatul Adimistrativ în cadrul unui proiect privind prevenirea traficului de persoane - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

4000 de copii şi peste 120 de dascăli au fost implicaţi într-un proiect a cărui închidere a avut loc vineri la amiază la Instituţia Prefectului din Botoşani. „Reţea de prevenire a Traficului de Persoane - Antitrafic net Botoşani” a fost implementat de Asociaţia Clara şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, centrul regional Suceava, în perioada Mai – Noiembrie, fiind cofinanţat de Consiliul Judeţean Botoşani.

Axat, aşa cum arată şi titlul, pe lupta împotriva traficului de persoane, proiectul şi-a propus transmiterea mesajelor de prevenire a acestui fenomen malign, odată cu dezbaterea aspectelor sociale, afective, psihologice pe care le implică. Micuţi din ciclul primar, elevi de gimnaziu, dar mai ales tineri liceeni au aflat, graţie profesorilor prinşi în proiect, ce dimensiuni ia în realitate traficul de persoane, câţi botoşăneni sunt afectaţi, în comparaţie cu alte judeţe sau zone ale Europei, cum să se ferească de astfel de pericole şi ce reacţie să aibă în faţa unor realităţi aflate în desfăşurare.

La invitaţia subprefectului Daniela Lozeanu, închiderea proiectului a avut loc în Sala Iorga a palatului administrativ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dorin Birta şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi Avocatului Poporului fiind de faţă.

Premiile au vizat cele mai reuşite producţii ale copiilor, însemnând rezultatele activităţilor susţinute de dascăli la clase. Acestea au fost organizate pe categorii precum creaţii literare, desene, fotografii tematice, afişe sau mesaje de promovare a luptei de prevenire a traficului.

Diplome, rechizite, şepci şi pelerine de ploaie au primit în cadrul festiv elevi şi profesori ai Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămînzi, ai Colegiului Naţional „A.T.Laurian” Botoşani, ai Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoşani, dar şi din Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi. Pe lista câştigătorilor au fost Liceul „Ştefan Luchian” Ştefăneşti, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Copălău şi şcolile gimnaziale Nr. 7 şi 11 Botoşani.

„Vă felicit pe toţi cei care v-aţi implicat în aceste activităţi, pe elevi şi profesori şi vă aşteptăm şi cu alte ocazii să ne bucurăm împreună de rezultatele muncii în echipă. Fenomenul traficului de persoane trebuie să-şi reducă dimensiunile sau chiar să dispară, iar aceasta nu se poate întâmpla fără implicarea a cât mai mulţi actori sociali.”, este un crâmpei din mesajul transmis de subprefectul Daniela Lozneanu cu ocazia premierei.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani