Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Combaterea birocrației pe agenda Consiliului consumatorilor Botoșani

Combaterea birocrației pe agenda Consiliului consumatorilor Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Marți, la Instituția Prefectului Botoșani, a avut loc ședința Consiliului consultativ pentru protecția consumatorilor Botoșani. Pe ordinea de zi s-a aflat un punct propus de Asociația pentru protecția consumatorilor Botoșani - Centrul Europe Direct: „Combaterea birocrației prin proiecte cu fonduri de coeziune la Botoșani”.

În deschiderea ședinței noul Prefect al județului Botoșani, domnul Valentin Alexandru Colbu, a dat citire Ordinului privind actualizarea componenței Consiliului consultativ pentru protecția consumatorilor la nivel județean, al cărui președinte a devenit, prin natura funcției, domnia sa.

Doamna Otilia Moruzi director executiv în cadrul Consiliului Județean a prezentat proiectul ”Administrație modernă sprijinul cetățenilor”, având ca obiectiv introducerea unui sistem integrat, simplificarea procedurilor administrative la nivelul județului Botoșani, în vederea îmbunătățirii calității serviciilor, consolidării eficienței administrative, creșterii accesului la serviciile publice, reducerii birocrației pentru cetățeni. Principala componentă a proiectului o constituie realizarea unei platforme integrate de simplificare a interacțiunii cu cetățenii (PISC) și administrarea electronică a documentelor. Foto: https://photos.app.goo.gl/kxSqueC1fyxwBJyB7

Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, a prezentat detalii despre un proiect similar derulat și finalizat de Primăria Botoșani. Proiectul a cuprins numeroase întâlniri cu cetățenii și reprezentanții părților interesate, dezbateri la care au participat activ și reprezentanți ai Centrului Europe Direct. Pe baza acestora Europe Direct Botoșani a realizat un clip video care a fost prezentat în cadrul reuniunii. Reținem părerea unui tânăr care declară în fața panoului cu proiectul: ”Nu reușim să valorificăm posibilitățile foarte bune pe care ni le oferă internetul. Avem o birocrație greoaie, lentă și foarte învechită” Video: ( https://photos.app.goo.gl/4sckb7biyFitoj918 ).

Preocupările pentru combaterea birocrației și digitalizarea administrației publice vor continua și în cursul anului viitor prin noi proiecte cu fonduri europene. Centrul Europe Direct Botoșani își propune să acompanieze derularea lor, căutând și oferind informații utile pentru cetățeni și propunând teme pentru viitoarele ședințe ale Consiliului Județean pentru protecția consumatorilor. Noul prefect a promis tot sprijinul în cursul anului 2020. Potrivit unei tradiții Centrul Europe Direct a oferit un mic dar noului prefect constând într-o umbrelă, o agendă și un pix cu insemnele Comisiei Europene. Foto: https://photos.app.goo.gl/AJSMQZJY9EnjkcrS7

Agende și pixuri au fost oferite și celorlalți membri ai Consiliului.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani