Campania „Curățăm România” - Vezi calendarul acțiunilor organizate în județul Botoșani!

Campania „Curățăm România” - Vezi calendarul acțiunilor organizate în județul Botoșani!

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a participat miercuri, 13 aprilie 2022, la sediul Instituției Prefectului Județul Botoșani, în sala Ștefan Luchian, la o ședință de coordonare la nivel județean a campaniei „Curățăm România”.

 

La întâlnirea au participat reprezentanți de la Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Judeţean Botoşani, Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, Direcția Silvică Botoșani, Serviciul Teritorial Botoşani al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, ADI „ECOPROCES”, Secţia Drumuri Naţionale Botoşani, Consiliul Județean Botoșani și Instituția Prefectului Județul Botoșani. Cu această ocazie s-au stabilit zonele din județul Botoșani care vor fi ecologizate în perioada următoare.  În urma discuțiilor purtate, s-a reactualizat planul de lucru, urmând ca în perioada următoare să fie efectuate mai multe acțiuni de colectare a deșeurilor mixte din mai multe zone din județ.

 

„Curățăm România este un proiect amplu, demarat de Ministerul Mediului la nivel național, care are ca scop final informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la gestionarea corectă a deșeurilor. Suntem implicați și facem toate demersurile necesare pentru buna gestionare a campaniei la nivelul județului Botoșani. Le mulțumesc celor care s-au implicat și îi așteptăm alături de noi pe toți primarii din județul Botoșani, pe cetățeni și ONG-uri, pentru că vrem o ţară fără deşeuri abandonate!”, a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

 

Calendar acțiuni 13-15.04.2022:

 

13.04.2022 - UAT Mitoc

- Malul râului Prut de peteritoriul com. Mitoc

- Malul pârâului Ghireni de pe teritoriul com. Mitoc

 

13-14.04.2022 - UAT Flămânzi

- Str. 1907, Str. General Mihai Cucu

- Spaţii adiacente şcolilor din oraşul Flămânzi

 

13-14.04.2022 - UAT Gorbănești

- Raza comunei Gorbănești

 

14.04.2022 - UAT Bucecea

- Barajul Bucecea

- Zona de agreement pe albia râului Siret

 

14.04.2022 - UAT Cordăreni

- Centrul comunei Cordăreni

 

14.04.2022 - UAT Curtești

- Localităţile: Orăşeni Deal, Băiceni, Curteşti, Mănăstirea Doamnei

 

14.04.2022 - UAT Mihălăşeni

- Lunca Başeului – localitatea Mihălăşeni

 

14.04.2022 - UAT Santa Mare

- Localităţile: Bogdăneşti, Santa Mare

 

14.04.2022 - UAT Truşeşti

- Localitatea Truşeşti (zona bazei sportive)

 

15.04.2022 - UAT Coșula

- Drumul şi zona din dreptul fam. Chirilă până în pădure

- Locul viran din faţa fam. Don până la fam. Olăraşu

- Loc. Buda (în spatele caselor până în pădure)

- Loc. Buda, podul peste Miletin şi de o parte şi de alta a râului Miletin

- Zona Ghilăneşti (între cimitir şi casele din Ghilăneşti)

- Hologhiuca

- Şupitca, la acumularea de apă

 

15.04.2022 - UAT Hudești

- Lunca Prutului (sat Baranca)

 

13-15.04.2022 - UAT Răuseni

- Zona aferentă DC Răuseni-Doina

- Zona aferentă DC Răuseni-Rediu

- Malurile râului Jijia

 

12-15.04.2022 - UAT Răchiți

- Parcul din satul localitatea Roșiori

 

14.04.2022 - DirecțiaSilvică Botoșani OS Trușești

- Parcarea „Saulea”

 

14.04.2022 - DirecțiaSilvică Botoșani OS Dorohoi

- DC Pădureni – Gura Drumului

 

15.04.2022 - DirecțiaSilvică Botoșani OS Darabani

- Pădurea Buleandra

 

15.04.2022 - DirecțiaSilvică Botoșani OS Mihai Eminescu

- Districtul Silvic Tudora

 

15.04.2022 - Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani

- Râului Jijia, UAT Dorohoi

 

Voluntarii sunt așteptați la aceste acțiuni și la cele viitoare!

 

Informații suplimentare:

 

UAT-urile se pot înscrie în Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri pentru finanțarea campaniei „Curățăm România!”

 

În scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor din UAT-urile beneficiare, se vor acorda sume între 3.000  și 30.000 de lei. 

 

În cadrul campaniei, sunt eligibile proiectele care au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecţie din jurul lacurilor naturale, a lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, a canalelor, barajelor şi a altor lucrări hidrotehnice, a câmpurilor și pădurilor de pe raza teritorială a UAT/ADI. 

 

Ghidul de finanțare a Programului Curățăm România și Instrucțiunile de înscriere în program pot fi consultate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la secțiunea Programe de finanțare.

 

„Curățăm România!” este prima campanie de acest fel, în care sunt implicate autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, Asociațiile Municipiilor, Orașelor, Comunelor, instituțiile deconcentrate, societatea civilă.

 

În cadrul campaniei se vor colecta categoriile de deșeuri eligibile,  doar în condițiile în care cantitățile respective de deșeuri NU fac obiectul contractelor încheiate de solicitanții finanțărilor cu operatorii licențiați/autorizați.

Stirea anterioara

Fenomenul consumului de droguri văzut prin ochii tinerilor - FOTO

Stirea Urmatoare

Femeie din Carasa ajunsă cu arsuri la spital după ce un incendiu i-a cuprins casa

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.