Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Câinii omorâţi la Botoşani sufereau de jigodie, potrivit DSVSA

Câinii omorâţi la Botoşani sufereau de jigodie, potrivit DSVSA

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Cei peste 200 de câini fără stăpân care au fost omorâţi, miercurea trecută, în adăposturile Primăriei municipiului Botoşani, sufereau de boala lui Carre, numită popular jigodie, potrivit rezultatelor analizelor de laborator, făcute public, luni, de directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, Minodora Vasiliu.

 

În urma examinării cadavrelor a patru câini, specialiştii laboratorului din cadrul DSVSA Botoşani au ajuns la concluzia că animalele au murit ca urmare a bolii de care suferă, nu a otrăvirii sau uciderii prin lovire, potrivit agerpres.ro.

"În urma analizelor anatomo-patologice, se evidenţiază faptul că nu au existat traumatisme mecanice, interne sau externe, şi moartea nu a survenit din cauza acestora. Există o singură leziune, o înţepătură, la nivel cardiac, care denotă injecţia care s-a făcut. Examenul histo-patologic realizat pe toate patru cadavrele, care este cel mai relevant, denotă existenţa corpuşilor specifici acestei boli şi asta înseamnă că moartea a fost determinată de boala lui Carre. Examenul toxicologic este negativ, ceea ce înseamnă că nu s-a administrat în viaţă nicio substanţă externă, otravă", a declarat, pentru AGERPRES, Minodora Vasiliu.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani