Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Bani pentru refacerea infrastructurii rutiere afectate de inundaţiile de anul trecut

Bani pentru refacerea infrastructurii rutiere afectate de inundaţiile de anul trecut

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Prefectul Cristian Roman, a convocat toți primarii comunelor afectate de inundaţiile de anul trecut, pentru a le aduce la cunoştinţă că au posibilitatea să acceseze fonduri pentru lucrările de refacere a infrastructurii rutiere comunale prin depunerea unor proiecte. La întâlnire au fost prezenţi peste 30 de primari. Potrivit prefectului Cristian Roman, Programul Naţional de Dezvoltare Rurală a fost modificat cu acceptul Uniunii Europene introducându-se o măsură prin care se vor finanţa lucrările în mediul rural afectate de calamităţi naturale din iunie-iulie anul trecut, scrie botosaninews.

Chiar dacă nu a apărut în ghidul de finanţare, hotărârea de Guvern care a fost dată, dar nu a fost publicată, prevede nişte lucruri pe care primarii le pot face mai înainte de ceilalţi primari. Am beneficiat de faptul că am intrat în posesia anexei cu comunele care pot fi eligibile şi am făcut practic o întâlnire cu primarii pentru a-i mobiliza să facă nişte lucruri care pot fi folositoare în accesarea acestor bani, cu atât mai mult cu cât judeţul nostru a fost unul dintre cele mai afectate. Am avut 55 de localităţi afectate, din acestea 38 vor deveni eligibile pentru accesarea acestor bani. Va fi practic o nouă sesiune de depuneri de proiecte pe această măsură, mai avatajaţi, să spunem, cei care au depus deja proiecte pe măsura 322, proiecte care au fost declarate eligibile, dar fără finanţare“, a spus prefectul.

Prin măsura 322 “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală se pot finanţa lucrări de construcţii pentru refacerea infrastructurii rutiere comunale în localităţile afectate de inundaţiile din perioada iunie-august 2010, pentru repunerea în funcţiune a tronsoanelor de drumuri comunale, inclusiv a podurilor şi podeţelor care le deservesc, în scopul reluării integrale a circulaţiei rutiere. Comunele care au beneficiat de fonduri din Fondul Solidaritatea al Uniunii Europene în vederea refacerii infrastructurii rutiere comunale în localităţile afectate nu vor putea solicita finanţare şi din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani