Poliţist de frontieră botoşănean medaliat cu bronz la Capionatul Mondial de unifight

Poliţist de frontieră botoşănean medaliat cu bronz la Capionatul Mondial de unifight

Ofiţerul din Botoşani a fost singurul poliţist de frontieră din România care a reprezentat ţara la Mondialele de unifight. Cristian Bostă are 24 de ani şi este considerat expertul în arte marţiale al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

În doar patru ani, de când a început să practice artele marţiale, Cristian Bostă a adunat deja peste 30 de trofee cucerite la concursurile naţionale şi internaţionale la care a participat. În cadrul IJPF Botoşani, Cristian Bostă coordonează detaşamentul de sprijin operativ, dar îşi face timp şi pentru a-i învăţa pe colegii săi tehnici de autoapărare, scrie botosaninews.

De curând, Cristian Bostă a avansat în ierarhia mondială la unifight, ocupând locul 3 pe podiumul competiţiei de la Moscova, la care au participat în primul rând sportivi-militari, deoarece unifight face parte din programul de pregătire al celor mai multe armate. La “mondialele” din Rusia, au fost invitaţi să participe cinci români (trei din Bacău, unul din Bucureşti şi unul din Botoşani), reprezentanţii României urcând pe ultima treaptă a podiumului de premiere. Botoşăneanul Cristian Bostă, care a reprezentat CS Jijia Botoşani (clubul sportiv al IJPF) a luptat la categoria 90 kilograme, Light Contact şi Full Contact, reuşind să învingă sportivi din China, Israel şi Moldova.

Clubul Sportiv Jijia care funcţionează pe lângă IJPF Botoşani, club din care Cristian Bostă face parte, a asigurat cheltuielile de participare la acest concurs, în valoare de 1000 euro. “Mondialele” din Rusia au reunit la start sportivi din 40 de ţări şi au încheiat sezonul competiţional 2011.

La acest campionat mondial, invitat de onoare a fost Viktor Kalashnikov, fiul celebrului inventator al pistolului automat AK 47, Mihail Kalashnikov. Generalii ruşi care au organizat Mondialele, dar şi preşedintele Federaţiei Mondiale de Unifight, Serghei Novikov, au primit cadou câte o armă automată, de ultimă serie, mult perfecţionată faţă de primul model. În ciuda pregătirii sale fizice impresionante, Cristian Bostă este o fire paşnică. Asta şi pentru că după cum ne asigură campionul, artele marţiale te calmează şi te fac să fii mult mai controlat.

Unifight este un stil de arte marţiale provenit din armata rusă. Este un antrenament al trupelor speciale, care presupune executarea unui traseu cu obstacole, în care alergi, tragi cu arma, arunci cu cuţitul, te caţeri, escaladezi pereţi de doi metri, treci printr-un labirint, iar în momentul când atingi ringul ai un minut să te echipezi pentru a participa la două runde de lupte full contact.

Câteva din tehnicile folosite în acest stil de luptă au fost inserate în programele de pregătire a poliţiştilor de frontieră. Tehnicile utile în munca de zi cu zi a poliţistului de frontieră, cum ar fi proiectări şi imobilizări au făcut obiectul orelor de pregătire fizică la care Cristian participă cu drag, mai ales datorită interesului manifestat de colegii săi.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

16 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare reținute de polițiști în noaptea Învierii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.