FC Botoșani – Astra 1-0. Batin a adus primele puncte gazdelor printr-un gol marcat în minutul 86!

FC Botoșani – Astra 1-0. Batin a adus primele puncte gazdelor printr-un gol marcat în minutul 86!

Astra a venit pe post de mare favorită la Botoșani, dar socoteala giurgiuvenilor nu s-a potrivit cu lucrurile de pe gazon!

Elevii lui Daniel Isăilă s-au relaxat în campionat după calificarea în play-off-ul Europa League și au suferit prima înfrângere din actualul sezon, cu FC Botosani. Lucru cel puțin surprinzător, dacă avem în vedere faptul că Astra luase șase puncte în primele două meciuri și avea un golaveraj de 7-0, în timp ce moldovenii nu se puteau lăuda cu niciun punct înainte de meciul de duminică.

Takayuki a semnat prima ocazie a partidei în minutul 24. Căpitanul Budescu i-a urmat exemplul, însă nici acesta n-a nimerit poarta de la 18 metri în minutul 35. Treptat, gazdele au evoluat tot mai curajos, iar Batin l-a testat pe Silviu Lung jr. în minutul 60.

Momentul psihologic a venit în minutul 68, când nou-introdusul la pauză Ianc a văzut cel de-al doilea avertisment, iar FC Botoșani s-a trezit în zece oameni. Paradoxal, decizia lui Alexandru Tudor, care a acordat nu mai puțin de 13 cartonașe galbene și unul roșu de-a lungul celor 90 de minute, le-a motivat mai mult pe gazde.

Pe un final incandescent, cu faze pe contre și ocazii la ambele porți, Paul Batin a dat lovitura în minutul 85, când șutul său deviat din umărul lui Ben Youssef l-a prins pe picior greșit pe goalkeeper-ul giurgiuvenilor. Nu s-a mai întâmplat nimic până la final, iar scorul de pe tabelă a consfințit primele trei puncte în dreptul moldovenilor în actual ediție de campionat.

ECHIPELE DE START

FC Botoșani: Curileac - Ngadeu, Tincu, Oltean - Patache, Vașvari, Danci, Acsinte - Batin, Codoban, Fulop. Antrenor: Leo Grozavu

Astra: Lung jr - Vassileios, Yahaya, Youssef, J. Morais - Cristescu, Takayuki - Enache, Budescu, Amorim - Budescu - Bukari. Antrenor: Daniel Isăilă

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

A pățit-o un botoșănean! A condus mașina fără permis, acum va face pușcărie

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.