Salvia tratează foarte bine balonarea și crampele stomacale

Salvia tratează foarte bine balonarea și crampele stomacale

Salvia este o planta originara din zona mediteraneana. Creste in zone insorite, are o tulpina ramificata, lemnoasa si ierboasa in partea superioara. Are frunze alungite, care o perioada sunt de culoare argintie si apoi devin verzi-cenusii. Florile sunt albastre cu nuante de violet.  

In scopuri terapeutice sunt folosite frunzele si partile aeriene inflorite ale salviei. Frunzele de salvie contin un ulei volatil cu substante terpenice, tuiona, tuiol, salven si sabinol. Frunzele de salvie contin taninuri, vitamina B1, C, saruri de potasiu, glicozide, rasini si polifenoli, potrivit adevarul.ro.    

Pe lista de beneficii ale salviei pentru sanatate trebuie notat faptul ca poate avea actiuni antinevralgice, depurative, digestice, antiseptice, antioxidante si antiinflamatoare.    

Pentru a resimti beneficiile salviei o puteti consuma sub forma de ceai. Adaugati in 200 de mililitri de apa 2 lingurite de planta uscata macinata si fierbeti la foc mic pentru 15 - 20 de minute. Salvia este recunoscuta ca poate regla transpiratia, combate astenia nervoasa si surmenajul si accelereaza digestia lenta. Ceaiul de salvie este recomandat si celor care sufera de palpitatii, atacuri de panica sau ameteli.

Beneficiile salviei pot fi cunoscute si de cei care sufera de balonare si crampe stomacale. De asemenea, pe lista de beneficii ale salviei trebuie trecut si faptul ca trateaza gingivitele, periostitele, stomatitele, aftele, amigdalitele, durerile in gat, glositele, abcesele dentare, faringitele. Beneficiile salviei pot fi observate si de cei care au probleme cu memoria, pentru ca aceasta are proprietatea de a incetini deteriorarea sistemului nervos.    

Numeroase cercetari care s-au facut au aratat ca beneficiile salviei sunt si in ceea ce priveste reglarea fluxului menstrual, pentru decongestioneaza organele, calmeaza reactiile dureroase din timpul menstruatiei si are efect benefic in cazul tulburarilor provocate de menopauza, pentru ca are un continut important de estrogeni vegetali.    

Infuzia de salvie poate fi un remediu foarte bun si in cazul unor gingivite, glosite, periostite, stomatite, afte, amigdalite sau dureri de gat. in ceea ce priveste uzul extern, infuzia de salvie, pentru ca este antiseptica si cicatrizanta, se poate aplica sub forma de comprese pe plagi, ulcere, contuzii si inflamatii. in ceea ce priveste contraindicatiile, salvia nu este indicata femeilor care alapteaza. sursa: sanatate.bzi.ro

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Atenție! Nova Apaserv va restricționa furnizarea apei din cauza unei avarii produse la Leorda. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.