Remedii naturale care taie greaţa

Remedii naturale care taie greaţa

Dupa o masa copioasa apare indigestia si se poate chiar instala senzatia de voma. Ideal este sa evitam astfel de momente, dar cum idealul nu este intotdeauna realizabil, natura stie sa aiba ac de cojocul efectelor neplacute ale indigestiei ocazionale.

Atentie: daca greata, varsaturile si lipsa poftei de mancare persista ingrijorator si pare ca s-au instalat in mod inexplicabil, o vizita la medicul tau de familie sau la un doctor generalist este indicata, pentru ca indigestia sa nu fie cumva o manifestare a unei afectiuni cronice.

Iata cateva remedii naturale care combat greata:

Ghimbirul

Indeparteaza cu succes episoadele de greata si starile de voma. Tine in gura, sub limba, o bucatica de ghimbir si vei simti, in scurt timp, ca ai stomacul mult mai usor. Pentru stimularea digestiei, amesteca 7g de radacina de ghimbir cu cate 14g de albastrele, frunze de zmeur, turita mare, frunza de papadie si pelin, Pune-le intr-un litru de apa rece, fierbe si apoi lasa la foc mic inca un sfert de ora. Licoarea obtinuta combate gastrita si dispepsia.

Ananasul

Are efect antiacid, calmeaza arsurile la stomac si combate constipatia. Fructul se va consuma doar bine copt si niciodata pe stomacul gol, altminteri efectul sau asupra digestiei poate fi contrar celui asteptat. Copiilor mici si femeilor insarcinate nu le este recomandat (in cazul celor din urma, daca ananasul nu este copt bine, poate provoca avort spontan)

Menta

Sub forma de infuzie, este un excelent antiinflamator si inlatura durerile si crampele stomacale. Eficiente sunt si pastilele sau bomboanele care contin ulei natural de menta. Cura cu ceai de menta nu e indicat sa depaseasca cinci zile consecutive.

Gentianele

Iti redau pofta de mancare, ajuta bunei functionari a bilei, trateaza tulburarile digestive, iar cea albastra este renumita pentru efectul ei benefic in cazurile de gastrita acida. Gentiana stimuleaza papilele responsabile de gustul amar, declansand salivatia si incurajand producerea de acid gastric. Daca te stii cu probleme digestive, ia gentiana (2-5 picaturi de tinctura intr-un pahar cu apa) inainte de mese, timp de cateva saptamani, iar in cazul unei mese copioase poti sa iei si dupa ce ai mancat.

Atentie! Dupa un episod de indigestie, evita sa consumi oua, mezeluri, smantana, cafea, alcool, ciocolata si prajeli.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Șoferii au interzis! Amenzi pentru cei care merg să facă poze în lanul de rapiță

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.