Persoanele care vor să se lase de fumat ar putea achiziţiona, la preţuri compensate, plasturi cu nicotină, dar şi alte medicamente

Persoanele care vor să se lase de fumat ar putea achiziţiona, la preţuri compensate, plasturi cu nicotină, dar şi alte medicamente

Persoanele care vor să se lase de fumat şi achiziţionează plasturi cu nicotină şi alte medicamente le-ar putea cumpăra compensat. Cel puţin aşa prevede un proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii. Totodată, proiectul prevede şi organizarea şi desfăşurarea unui program pilot pentru prevenirea apariţiei tulburărilor de alimentaţie şi a altor tulburări asociate la copii şi adolescenţi.

Persoanele care vor să se lase de fumat şi achiziţionează plasturi cu nicotină şi alte medicamente le-ar putea cumpăra compensat. Asta rezultă dintr-un proiect de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.

Mai mult, proiectul prevede şi organizarea şi desfăşurarea unui program pilot pentru prevenirea apariţiei tulburărilor de alimentaţie şi a altor tulburări asociate la copii şi adolescent.

Proiectul de lege pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii vrea modificarea şi completarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2015 şi 2016, arată Mediafax.

Potrivit proiectului, Ministerul Sănătăţii va cumpăra în acest an, prin achiziţie publică centralizată, medicamente necesare combaterii consumului de tutun. În această categorie intră şi plasturii transdermici cu nicotină.

Proiectul prevede asigurarea unor stocuri adecvate şi continue de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale şi altele asemenea, necesare derulării programelor naţionale de sănătate publică.

De asemenea, este prevăzută participarea mai multor specialişti din rândul informaticienilor, chimiştilor, biologilor, managerilor publici, experţilor în ştiinţele comunicării etc. la asigurarea asistenţei tehnice şi managementului programelor naţionale de sănătate publică.

Proiect pilot pentru prevenirea tulburărilor de alimentaţie

Mai mult, proiectul prevede organizarea şi desfăşurarea unui program pilot pentru prevenirea apariţiei tulburărilor de alimentaţie şi a altor tulburări asociate la copii şi adolescenţi în judeţele Dolj, Iaşi, Sibiu, Bihor, Vâlcea şi în Bucureşti şi revizuirea activităţilor din cadrul Programului naţional de sănătate mintală, incluzând instruirea personalului din centrele de sănătate mintală, includerea unui număr de şase unităţi sanitare noi în lista unităţilor sanitare în cadrul cărora se realizează activităţi de terapie ocupaţională.

Bugetul total alocat în 2016 celor şase programe naţionale de sănătate publică este de 778.553.000 de lei. sursa: stiri.com.ro

Stirea anterioara

O porție de varză murată pe zi. Efectele i-a uimit pe medici!

Stirea Urmatoare

PSD-iștii și-au depus candidaturile la Consiliul Județean. Vezi lista completă

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.