Fructul de toamnă cu multiple beneficii pentru vedere, digestie şi sistemul imunitar. Este plin de vitamine și antioxidanți

Fructul de toamnă cu multiple beneficii pentru vedere, digestie şi sistemul imunitar. Este plin de vitamine și antioxidanți

Toamna este timpul propice pentru a ne hrăni cu alimente sănătoase, bogate nutritiv, cu multiple beneficii pentru trup, minte, dar şi suflet.

Iubitorii de fructe şi legume au acces la o paletă vastă de vitamine, însă vedeta rămâne o legumă clasică, despre care nutriționiștii spun că ar fi bine să o includem în dieta zilnică cât mai mult posibil. 

Vorbim despre celebrul dovleac, o legumă versatilă din care se pot face preparate delicioase şi care poate aduce multiple beneficii pentru sănătate.

Potrivit experților în nutriție, dovleacul este o legumă pe care ar trebui să o consumăm pe toată perioadei toamnei, mai ales că aduce un aport considerabil de nutrienţi şi antioxidanți benefici organismului.

Iată câteva motive pentru care să incluzi dovleacul în dieta ta zilnică.

Dovleacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina B6, niacină, acid folic, fier, magneziu, fosfor și potasiu.

Dovleacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și alte carotenoide, care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și contribuie la menținerea sănătății pielii și a vederii.

Beta-carotenul din dovleac este transformat de organism în vitamina A, esențială pentru sănătatea ochilor și a vederii. Consumul adecvat de vitamina A poate ajuta la prevenirea deficiențelor de vedere și a problemelor oculare.

Dovleacul conține vitamina C, care întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. De asemenea, contribuie la vindecarea rănilor și la producerea de colagen pentru o piele sănătoasă.

Dovleacul este o sursă bună de fibre, care susțin sănătatea tractului digestiv, ajutând la prevenirea constipației și la menținerea unui sistem digestiv sănătos.

Dovleacul este sărac în calorii și bogat în fibre, ceea ce îl face un aliment excelent pentru controlul greutății și menținerea unei diete sănătoase.

Dovleacul conține potasiu, care ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la susținerea sănătății inimii.

Dovleacul poate fi folosit într-o varietate de rețete, de la supe și piureuri la prăjituri și salate. Poți găti dovleacul în mai multe feluri, inclusiv copt, fiert, prăjit sau la aburi.

De reţinut este faptul că dovleacul asociat într-o dietă echilibrată cu alte fructe şi legume poate conduce la o serie de beneficii pentru o sănătate optimă pe termen lung, spun experții în nutriție de la healthline.com

Aşa că, nu ezitați să-l includeți în meniul dumneavoastră pentru a vă bucura pe deplin de calitățile sale.

Stirea anterioara

Tragic pentru Rikito de la Chefi la Cuțite. A murit la doar 51 de ani

Stirea Urmatoare

PSD-iștii și-au depus candidaturile la Consiliul Județean. Vezi lista completă

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.