De ce să nu speli niciodată carnea de pui crudă

De ce să nu speli niciodată carnea de pui crudă

Agentia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie trage un semnal de alarma asupra felului in care este gatita carnea de pui. Ei au descoperit ca 44% dintre oameni fac o greseala care ii pot imbolnavi grav.

Ceea ce ii alarmeaza pe expertii in nutritie este obiceiul oamenilor de a clati carnea cruda de pui. Acest obicei, spun ei, nu face altceva decat sa imprastie in bucatarie o bacterie numita Campylobacter, care se gaseste in carnea cruda de pasare, in laptele nepasteurizat si in apa netratata.

Ei au descoperit ca foarte multi oameni fac asta si risca sa se imbolnaveasca foarte grav. Bacteria se imprastie cu usurinta prin bucatarie, pe haine si pe echipamentele de gatit. Odata ajunsa in corp, aceasta bacterie cauzeaza dureri abdominale, diaree severa si voma, iar in cazuri mai grave poate duce la boli autoimune si leziuni grave ale nervilor. Vezi mai mult pe foodstory.ro.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

AJOFM Botoșani pregătește prima Bursă a locurilor de muncă din anul 2024. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.