Cura cu usturoi alungă cancerul şi te menţine sănătos

Cura cu usturoi alungă cancerul şi te menţine sănătos

Usturoiul este unul dintre cele mai aromate ingrediente ale bucatariilor lumii. Mirosul si gustul sau sunt atat de pregnante, incat unele persoane se feresc sa il consume. Cu toate acestea, inca din cele mai vechi timpuri, proprietatile sale vindecatoare au fost recunoscute si folosite in tratamentul diverselor afectiuni, de la banalele raceli pana la cancer. De aceea, o cura cu usturoi este indicata macar o data pe an, pentru intarirea imunitatii, scrie divahair.ro.

Usturoiul te vindeca de orice boala

Usturoiul (Allium sativum) era cunoscut in Egiptul antic drept un remediu pentru raceli, infectii de diverse etiologii, boli cardiace si hipercolesterolemie. Avand in vedere faptul ca in ultimul secol medicina a evoluat intr-un ritm alert, nici aceasta planta cu puteri miraculoase nu a fost lasata de-o parte, fiind studiata in amanunt de catre medici si chimisti. Asadar, s-a ajuns la concluzia ca, odata zdrobit, enzima continuta de usturoi, alinaza, se transforma in alicina. Aceasta din urma este responsabila pentru mirosul puternic al cateilor de usturoi. Cand acestia din urma sunt consumati, substanta in cauza trece din stomac in plamani si in piele, motiv pentru care iti miroase respiratia dupa o masa copioasa la care ai savurat si usturoi.

In ceea ce priveste efectele benefice ale usturoiului, trebuie sa amintim:

- scade colesterolul cu 10 procente;

- scade riscul infarctului miocardic si al atacului cerebral cu pana la 40%;

- normalizeaza tensiunea arteriala;

- impiedica formarea cheagurilor de sange, prevenind tromboflebita si alte afectiuni cauzate de acestea;

- este antifungic si antibiotic, fiind folosit in Evul Mediu drept un tratament pentru ciuma;

- trateaza parazitozele intestinale;

- trateaza racelle si complicatiile acestora, cum ar fi bronsitele;

- te fereste de reumatism;

- previne formarea celulelor maligne.

Cura cu usturoi

Forma si durata curei cu usturoi difera in functie de rezultatul dorit si de boala ce se doreste a fi vindecata. De exemplu, pentru scaderea colesterolului si pentru prevenirea tumorilor canceroase, este indicat sa se consume dimineata, pe stomacul gol, vreme de trei luni, sucul obtinut prin mixarea a trei catei de usturoi. Desigur ca trebuie mai intai sa te asiguri ca nu ai nicio restrictie din partea medicului, din cauza vreunei afectiuni gastrice.

In amestec cu patrunjelul  si cu sucul de lamaie, usturoiul face minuni in ceea ce priveste circulatia sangelui si combaterea aparitiei varicelor.

Tot in cadrul curei cu usturoi, poti consuma acest aliment in combinatie cu bulion, iar raceala sau simptomele gripei vor disparea ca prin minune in trei zile.

Nu in ultimul rand, daca vei tine toata primavara o cura cu usturoi verde, vei vedea efectele chiar si pe piele, pentru ca substantele continute de usturoi contribuie cu succes la incetinirea imbatranirii celulelor organismului. Sursa: romaniatv.net

Usturoiul este unul dintre cele mai aromate ingrediente ale bucatariilor lumii. Mirosul si gustul sau sunt atat de pregnante, incat unele persoane se feresc sa il consume. Cu toate acestea, inca din cele mai vechi timpuri, proprietatile sale vindecatoare au fost recunoscute si folosite in tratamentul diverselor afectiuni, de la banalele raceli pana la cancer. De aceea, o cura cu usturoi este indicata macar o data pe an, pentru intarirea imunitatii, scrie divahair.ro.

 

Usturoiul te vindeca de orice boala

 

Usturoiul (Allium sativum) era cunoscut in Egiptul antic drept un remediu pentru raceli, infectii de diverse etiologii, boli cardiace si hipercolesterolemie. Avand in vedere faptul ca in ultimul secol medicina a evoluat intr-un ritm alert, nici aceasta planta cu puteri miraculoase nu a fost lasata de-o parte, fiind studiata in amanunt de catre medici si chimisti. Asadar, s-a ajuns la concluzia ca, odata zdrobit, enzima continuta de usturoi, alinaza, se transforma in alicina. Aceasta din urma este responsabila pentru mirosul puternic al cateilor de usturoi. Cand acestia din urma sunt consumati, substanta in cauza trece din stomac in plamani si in piele, motiv pentru care iti miroase respiratia dupa o masa copioasa la care ai savurat si usturoi.

 

In ceea ce priveste efectele benefice ale usturoiului, trebuie sa amintim:

 

- scade colesterolul cu 10 procente;

- scade riscul infarctului miocardic si al atacului cerebral cu pana la 40%;

- normalizeaza tensiunea arteriala;

- impiedica formarea cheagurilor de sange, prevenind tromboflebita si alte afectiuni cauzate de acestea;

- este antifungic si antibiotic, fiind folosit in Evul Mediu drept un tratament pentru ciuma;

- trateaza parazitozele intestinale;

- trateaza racelle si complicatiile acestora, cum ar fi bronsitele;

- te fereste de reumatism;

- previne formarea celulelor maligne.

Cura cu usturoi

 

Forma si durata curei cu usturoi difera in functie de rezultatul dorit si de boala ce se doreste a fi vindecata. De exemplu, pentru scaderea colesterolului si pentru prevenirea tumorilor canceroase, este indicat sa se consume dimineata, pe stomacul gol, vreme de trei luni, sucul obtinut prin mixarea a trei catei de usturoi. Desigur ca trebuie mai intai sa te asiguri ca nu ai nicio restrictie din partea medicului, din cauza vreunei afectiuni gastrice.

 

In amestec cu patrunjelul  si cu sucul de lamaie, usturoiul face minuni in ceea ce priveste circulatia sangelui si combaterea aparitiei varicelor.

 

Tot in cadrul curei cu usturoi, poti consuma acest aliment in combinatie cu bulion, iar raceala sau simptomele gripei vor disparea ca prin minune in trei zile.

 

Nu in ultimul rand, daca vei tine toata primavara o cura cu usturoi verde, vei vedea efectele chiar si pe piele, pentru ca substantele continute de usturoi contribuie cu succes la incetinirea imbatranirii celulelor organismului. Sursa: romaniatv.net

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

AJOFM Botoșani pregătește prima Bursă a locurilor de muncă din anul 2024. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.