Portariuc: Măsluirea listelor de alegători ar putea explica de ce domnul Flutur nu a semnat angajamentul anti-fraudă electorală

Portariuc: Măsluirea listelor de alegători ar putea explica de ce domnul Flutur nu a semnat angajamentul anti-fraudă electorală

Candidatul USL pentru Primăria Botoşani a declarat că discrepanţa uriaşă dintre numărul de alegători trecuţi pe listele permanente şi numărul real de botoşăneni cu drept de vot ar putea fi unul din motivele pentru care primarul în funcţie, Cătălin Flutur, a refuzat să semneze angajamentul că nu va recurge la fraude în timpul campaniei electorale.

L-am invitat cu bună credinţă pe domnul Cătălin Flutur să semneze alături de mine un angajament că nu vom da mită electorală şi nu vom încerca să fraudăm alegerile din municipiu. Eu l-am semnat, dânsul nu. Acum începem să vedem şi motivele. Măsluirea listelor de alegători ar putea fi unul din ele”, a declarat Portariuc.

Candidatul USL a mai spus că echipa sa de campanie a început deja verificarea listelor electorale permanente şi că va bifa fiecare persoană decedată, plecată la muncă în străinătate sau care din alte motive nu va fi în localitate în ziua votului. „Vom urmări cu atenţie în ziua votului ca astfel de persoane să nu apară pe lista celor care votează, iar dacă totuşi vor apărea, vom avea probe pentru a demonstra frauda. Şi le atrag atenţia celor tentaţi să recurgă la astfel de metode că regimul portocaliu a căzut şi nu mai e nimeni care să le muşamalizeze ilegalităţile”, a precizat vicepreşedintele PSD Botşani, care adăugat că doar candidaţii slabi se gândesc cum să fure, la fel ca elevii care încearcă să copieze pentru că nu şi-au învăţat lecţia.

Portariuc consideră că neregulile din listele electorale permanente reprezintă un motiv suficient ca actualul prefect să fie înlocuit înainte de începerea campaniei electorale.

Potrivit datelor de la Biroul Electoral Judeţean Botoşani, populaţia cu drept de vot din judeţ este 365.594 de persoane, în condiţiile în care populaţia totală este de 398.938 de cetăţeni, inclusiv cei plecaţi la muncă în străinătate. De aici ar rezulta că populaţia sub 18 ani ar fi de doar 33.344 de persoane, în timp ce la nivelul judeţului sunt înregistraţi 73.642 de elevi încadraţi într-o formă de învăţământ, la care se adaugă şi copiii preşcolari. În total, pe listele electorale permanente apare un surplus de circa 50.000 de alegători, care fie sunt decedaţi, fie s-au mutat şi nu mai au domiciliul în judeţ.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Acoperișul unei case din Botoșani cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.