Parlamentarii PSD Doina Federeovici și Tamara Ciofu militează pentru crearea de centre „after school” în fiecare parohie din România

Parlamentarii PSD Doina Federeovici și Tamara Ciofu militează pentru crearea de centre „after school” în fiecare parohie din România

Parlamentarii PSD Tamara Ciofu și Doina Federeovici au participat luni, 21 octombrie a.c. la prima dezbatere publică asupra propunerii legislative inițiate de senatoarea Gabriela Firea privind crearea de centre 'after school' pe lângă fiecare biserică din România pentru copiii defavorizaţi social.

La întâlnirea care a fost organizată la Grupul PSD din Senat au participat mai mulți parlamentari social democrați, printre care Ecaterina Andronescu și Liviu Pop, membrii ai Guvernului, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, lideri ai unor organizații care se ocupă de protecția copiilor, psihologi și jurnaliști din presă centrală.

„Statul român are obligația constituțională să asigure un regim special de protecție și asistență pentru copii, asa cum e prevăzut la art. 49, alineatul (1), din Constituția României. Această lege va avea fără îndoială un impact național. Dar eu sunt deputat de Botoșani și am dorit ca județul nostru să aibă un rol important în realizarea acestui proiect. Am convingerea că botoșănenii și autoritățile locale vor susține acest demers. Botoșani este unul dintre județele cu cea mai mare rată a părinților care au plecat la muncă în străinătate. Deci, există aici o nevoie stringentă de a găsi o alternativă pentru educarea, îngrijirea și supravegherea copiilor rămași în țară.”, a arătat Tamara Ciofu.

În mod concret, iniţiativa legislativă vizează crearea de centre 'after school' pe lângă fiecare biserică, acest proiect urmând să fie multiplicat la scară naţională, astfel încât în cadrul parohiilor, copiii nevoiaşi să găsească o masă caldă, un mediu prietenos, un dascăl precum și un grad ridicat de siguranță.

„În județul Botoșani sunt peste 2.500 de copii botoșăneni ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, conform datelor oficiale comunicate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, însă neoficial, numărul copiilor aflați în această situație este mult mai mare. Acești copii din Botoșani, ca și ceilalți din toate județele țării, suferă în mod direct de lipsa sprijinului social, material și spiritual. La nivel național avem 84.000 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, iar un sfert dintre aceștia, peste 22.000, au fost lăsați în îngrijire rudelor și altor persoane. Așadar, consider că statul român trebuie neapărat să intervină rapid pentru a asigura un nivel de educație ridicat și un trai decent tuturor copiilor defavorizați în special din mediul rural”, a declarat Doina Federovici.

[gallery link="file" orderby="rand"]

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Atenție! Nova Apaserv va restricționa furnizarea apei din cauza unei avarii produse la Leorda. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.