Masinile furate vor putea fi identificate in timp real

Masinile furate vor putea fi identificate in timp real

Zilele trecute, Politia Rutiera a anuntat ca a reutilat doua autospeciale folosite la monitorizarea traficului. Astfel, pe langa “clasicele” sisteme de supraveghere, au mai fost adaugate cateva echipamente de ultima generatie care permit identificarea rapida a masinilor care se afla sub un anumit consemn. Si asta nu e tot…

Vineri 2 august 2013, in prezenta sefului Politiei Romane chestorul-sef Petre Toba, pe Autostrada A2 Bucuresti – Constanta a avut loc prezentarea a doua autospeciale dotate cu echipamente tehnice de ultima generatie, necesare verificarii in timp real a masinilor aflate in trafic. Astfel, reprezentantii Politiei Romane sustin ca aceste doua birouri-mobile vor ajuta la o crestere a randamentului muncii de identificare a masinilor suspecte.

Una dintre autospecialele de politie rutiera dotata cu sistem radar a fost suplimentata cu o tableta PC cu conectivitate 3G/UMTS (in parteneriat cu Microsoft), precum si cu un sistem de identificare automata a numerelor de inmatriculare (ANPR). Prin utilizarea acestei tablete, politistul poate realiza legatura cu aplicatiile Politiei Romane sau a altor structuri din cadrul M.A.I. si sa depisteze in timp real un autovehicul suspect. Iar prin sistemul de recunoastere automata a numerelor de inmatriculare, politistii vor putea identifica rapid autovehiculele care se afla sub un anumit consemn. Prin intermediul unei camere montate pe un trepied pe marginea soselei, numerele de inmatriculare ale masinilor sunt scanate, iar apoi cu ajutorul unei aplicatii este interogata automat baza de date cu autovehiculele declarate furate.

Mai mult, sistemul permite detectia codului de tara, salvarea imaginii cu autovehiculul detectat fie ca fisier imagine, fie direct in baza de date, impreuna cu informatiile asociate (numarul camerei de supraveghere, data si ora la care s-a efectuat detectia, precum si numarul de inmatriculare al autovehiculului). Mai trebuie spus ca un sistem similar era folosit in Romania doar pe DN1, aceasta fiind montat pe camerele fixe.

De asemenea, aceasta autospeciala este dotata cu statie radio mobila TETRA (in standard) care permite realizarea comunicatiilor de voce intre patrulele rutiere, respectiv intre cele din teren si dispecerat. Totodata, prin intermediul acesteia se pot realiza verificari in bazele de date in cazul nefunctionarii conexiunii de date aferente tabletei PC (in zonele fara semnal de date), iar back-up-ul sistemului de comunicatii este asigurat prin statia radio mobila VHF

Cea de-a doua autospeciala este dotata suplimentar cu dispozitivul TachoScan care permite citirea automata a datelor inregistrate de tahografele electronice, putandu-se astfel verifica respectarea legislatiei referitoare la timpii de condus si de odihna. Dispozitivul permite reducerea semnificativa a timpilor necesari efectuarii verificarilor specifice si emite rapoarte detaliate cu privire la datele pe care le-a inregistrat.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Atenție! Nova Apaserv va restricționa furnizarea apei din cauza unei avarii produse la Leorda. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.