Nova ApaServ va încheia contracte între operatorul de apă și asociațiile de proprietari și nu individual

Nova ApaServ va încheia contracte între operatorul de apă și asociațiile de proprietari și nu individual

În cel mai scurt timp, societatea Nova Apaserv va demara o amplă acțiune de încheiere de contracte între operatorul de apă și asociațiile de proprietari și nu individual, cu fiecare consumator, cum este în prezent.

Radu Judele, administratorul public al județului, care a fost delegat să se ocupe și de activitatea de la operatorul de apă, a spus că există cadrul legal pentru a se încheia astfel de contracte, iar modalitatea în care sunt perfectate în prezent constractele de furnizare a apei și canal sunt la limita legii.

Reprezentanții Consiliului Județean speră ca această acțiune de încheiere a noilor contracte să fie finalizată până în 2014.

„Am analizat în ultimele zile situația la Nova Apaserv și am constatat că suntem pe muchia legii în ceea ce privește contractele de furnizare a apei și canal. Legislația prevede ca furnizorul de apă să încheie contracte cu asociațiile de proprietar, nu individual cu fiecare consumator, acolo unde există aceste asociații de proprietari. Acolo unde nu există și imobilele sunt cu mai mulți locatari trebuie ca pe fiecare scară să delege locatarii un reprezentant care să încheie contracte cu societatea. Vom demara lucrul acesta să intrăm în legalitate. Să încheiem contracte cu asociațiile de proprietari în mod obligatoriu. Nu va fi o chestie la latitudinea asociațiilor, că vor sau nu vor", a spus Radu Judele.

Odată încheiate noile contracte, la asociațiile de proprietari unde se vor înregistra restanțe la plata facturilor, se va opri alimentarea cu apă, această măsură urmând a afecta pe toți locatarii din asociația respectivă.

„Dacă nu vor să încheie aceste contracte nu le mai furnizăm apă. Unde e lege nu e tocmeală. Contractele individuale se vor suspenda de la sine pe măsură ce încheiem contractele cu asociațiile de proprietari. Societatea poate negocia clauzele din acest contract, dar faptul că trebuie încheiate contracte este literă de lege. Plecăm de la ideea să se închidă apa unde nu vor să plătească. Am evitat lucrul acesta timp de un an de zile și am sperat că oamenii o să înțeleagă și o să plătească și vom recupera datoriile. În momentul în care asociația nu îmi plătește factura se impun penalizări și la un moment se închide robinetul și proprietarii vor trebui să decidă dacă plătesc sau nu ce se consumă. La E.ON dacă nu plătești două luni vine și îi ia contorul. Nu este o chestiune politică. Așa, nici cu apa nu e o chestie politică. Va fi problema asociației de proprietari cum își recuperează banii de la locatari", a conchis Judele, citat de stiri.botosani.

La case, vor rămâne în continuare contracte individuale

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Horoscopul săptămânii 29 aprilie - 5 mai: Peștii merg pe un drum nou cu câștiguri financiare mari. Săgetătorii trec prin furtună

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.