„Școala altfel” pentru copiii din clasele a II-a și a IV-a de la Școala „Sf. Ap. Andrei” Smîrdan - FOTO

„Școala altfel” pentru copiii din clasele a II-a și a IV-a de la Școala „Sf. Ap. Andrei” Smîrdan - FOTO

Programul „Școala altfel” cu tema „Să știi mai multe, să fii mai bun!” (7 - 11 aprilie 2014) a însemnat pentru elevii claselor a II - a și a IV - a de la Școala Profesională „Sf. Ap. Andrei” Smîrdan, desfășurarea mai multor activități în care aceștia s-au implicat cu entuziasm, un motiv în plus de a se apropia și mai mult de tot ceea ce înseamnă școală. Sub îndrumarea d-l înv. Luca Ovidiu - Lucian, s-au realizat diferite tipuri de activități: culturale, de educație estetică, ecologică, a timpului liber, artistico - plastică, religioasă, pentru sănătate. Dintre acestea, amintim activitatea „Împreună pentru un viitor verde”.

Cei mici au desfășurat activități de igienizare a sălii de clasă și în curtea școlii și au plantat puieți de pomi fructiferi. O altă activitate apreciată de elevi a fost „O carte pentru fiecare” în cadrul căreia s-a urmărit dezvoltarea interesului pentru lectură. Părinții invitați au lecturat povești oferind un exemplu copiilor care au conștientizat importanța cărților în viața noastră, a tuturor. În cadrul aceleiași teme, cu sprijinul d-nei bibliotecar Avîrvărei  Paula, elevii au vizitat Biblioteca Comunală Suharău. De asemenea, scene și personaje din lecturile îndrăgite au fost reprezentate în desenele copiilor, folosite ulterior la confecționarea unei cărți de povești.

Tot în cadrul acestei săptămâni, elevii au mai desfășurat activități precum: „Fantezie și creație de Paște” și „Vrem să creștem sănătoși!”. Astfel, micii artiști au realizat ouă de Paște în tehnici diferite promovând semnificația sărbătorilor pascale. În ultima zi a săptămânii, cu ajutorul părinților am realizat produse culinare pe bază de fructe cu scopul formării deprinderilor de igienă alimentare dar și identificarea de către elevi a unor reguli simple de viaţă sănătoasă. Am încheiat activitatea prin dans și mișcare, elevii conștientizând importanţa exerciţiilor fizice pentru o dezvoltare armonioasă.

Mai trebuie menționată activitatea în parteneriat desfășurată la Școala Gimnazială Nr. 2 Suharău din cadrul proiectului „Joc și creație”.

Activitățile au fost atractive pentru cei mici, consolidându-se astfel relațiile dintre ei, dar și dintre școală și familie. (înv. Luca Ovidiu – Lucian)

[gallery link="file" columns="4" orderby="title"]

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Atenție! Nova Apaserv va restricționa furnizarea apei din cauza unei avarii produse la Leorda. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.