Copilărie fără delincvență-Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile la Ibănești - FOTO

Copilărie fără delincvență-Acțiune de prevenire a delincvenței juvenile la Ibănești - FOTO

Relația școală-familie-comunitate
Un copil este ca o sămânță de floare...
Cât de frumos va crește,
Cât de frumos va rodi,
Depinde de grădinarul 
Care o va îngriji

În decursul zilei de joi, 08 aprilie 2022, Școala „Ștefan cel Mare” din satul Ibănești a organizat o acțiune de prevenire a delincvenței juvenile, fiind vizați părinții copiilor din localitate. La acțiune au participat: directoarea școlii, Mariana Magopeț, profesorii școlii, Șeful Postului de Poliție al comunei Ibănești, Maxîn Mihai cât și Primarul Comunei Ibănești, Romică Magopeț.

Obiectivele urmărite în cadrul acțiunii sunt prevenirea săvârşirii de către elevi a unor fapte antisociale, conştientizarea elevilor cu privire la consecinţele unui comportament antisocial, îmbunătăţirea disciplinei în şcoală şi reducerea absenteismului şcolar.

Toți invitații au adresat câteva cuvinte părinților prezenți, sfaturi și recomandări în vederea prevenirii actelor de violență ale copiilor:
-Explicați clar copiilor și adolescenților că furturile, indiferent cât de nesemnificative sunt, nu reprezintă probe de curaj, ci fapte culpabile;
-Spuneți-le clar că, în cazul săvârșirii unor furturi, va trebui să plătească pentru faptele sale;
-Spuneți-le că distrugerile nu aduc prejudicii doar celor care le fac, ci și comunității;
-Explicați copiilor ce pedepse pot primi ca urmare a comiterii acestor fapte;
-Vorbiți cu copilul dumneavoastră despre prieteni și cunoștințe;
-Urmăriți comportamentul copilului dumneavoastră;

„Delincvenţa juvenilă este o componentă a criminalităţii. Ea este un fenomen deviant, manifestat prin incapacitatea tinerilor de a se adapta în societate.

Cauzele apariției criminalității juvenile sunt:
- lipsa supravegherii permanentă de către părinţi și totodată lipsa afecțiunii;
-preocupări antisociale;
- necunoaşterea din timp a anturajului, a locurilor şi mediilor frecventate de tineri;
- lipsa unei legături permanente între familie şi şcoală;
- consumul de către unii minori de substanţe halucinogene, alcool, droguri;
-educația de acasă, supravegherea, problemele de acasă.

Au început să crească infracțiunile făcute de fete, fiind îngrijorător! Acest viciu criminal va recidiva în viața lor iar infracționalitatea va persista.

Elevii nu trebuie să accepte violenţa ca pe ceva firesc, ca o modalitate rapidă de gestionare a propriilor conflicte, ci să înveţe şi să asimileze metode de relaţionare non-violente, dezvoltând şi adoptând un comportament echilibrat în relaţiile cu ceilalţi.

Problemele grave apar în familiile vulnerabile și cele dezorganizate. Aveți grijă de familiile dumneavoastră și nu uitați că sunteți responsabili de comportamentul lor de mai târziu! Aveți o relație de apropiere și plină de afectivitate față de copii!”, a afirmat Primarul Comunei Ibănești.

Părinții au primit pliante de informare.

Conchidem astfel, că potențialul pericolului pe care îl prezintă un minor sau un tânăr, este în funcție de mai multe componente, între care vom găsi atât personalitatea, cât și situația în care se află, atât problemele trecutului lui, cât și cele din prezent, atât aspectele ce țin de individ, cât și cele care aparțin grupului în care s-a încadrat sau în care trăiește în prezent.

Stirea anterioara

5 motive pentru care îți este foame foarte des

Stirea Urmatoare

Accident! Două mașini s-au izbit în comuna Hilișeu Horia – FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.