Andronescu: Şcoala trebuie să pregătească generaţia tânără şi pentru joburi care nu există încă

Andronescu: Şcoala trebuie să pregătească generaţia tânără şi pentru joburi care nu există încă

Președinta Comisiei pentru învățământ a Senatului, Ecaterina Andronescu, consideră că școala trebuie să pregătească generația tânără și pentru joburi care „nu s-au născut încă" iar pregătirea să se facă în așa fel încât tinerii să se poată adapta la schimbările pieței muncii.

„Să ai în UE o cifră a șomajului în rândul generației tinere de peste 25% este cred aproape o dramă, de aceea eu nu pot decât să apreciez măsurile pe care Comisia Europeană le-a luat prin stabilirea unui program care să fie destinat integrării generației tinere pe piața muncii. Trebuie să găsim răspunsul la întrebarea 'ce trebuie să facem nou în școala românească, oricare ar fi nivelul școlii, în așa fel încât să creștem șansa absolvenților de a se integra pe piața muncii?'. Importantă este pregătirea tinerilor, în așa fel încât să se poată adapta la schimbările de pe piața muncii. Cred că școala trebuie să pregătească generația tânără și pentru joburi care nu s-au născut încă. Adică, cu atât de multă flexibilitate și capacitate de adaptare în perioada vieții lor active. Cred că acele proiecte pe care le putem gestiona împreună nu numai la nivel național, ci și european se orientează și aceasta pare că este direcția în care se duc sistemele de învățământ, se orientează spre digitalizare. De aceea apreciez într-un mod cu totul deosebit agenda digitală pe care CE a ridicat-o la nivel de pilon al dezvoltării pentru o Europă a anilor 2014-2020" a afirmat Ecaterina Andronescu, potrivit Agerpres.

Potrivit senatoarei PSD, începând cu exercițiul bugetar 2014-2020 ar trebui să se aloce resurse mai importante pentru digitalizarea sistemului de învățământ, acest lucru putând reprezenta una dintre șansele creșterii calității învățământului românesc.

„Cred că și pentru noi negocierea pe care Guvernul o poartă în această perioadă cu CE privind fondurile din exercițiul bugetar 2014-2020 ar fi absolut de aplaudat dacă s-ar aloca mai multe resurse pentru pasul următor pe care trebuie să îl facem în digitalizarea școlii românești", a spus președinta Comisiei pentru învățământ de la Senat.

Andronescu a menționat că Universitatea Politehnica din București intenționează introducerea a două proiecte care să determine creșterea capacității de angajare a absolvenților acestei universități.

Ecaterina Andronescu a participat luni la conferința "Menținerea tinerilor pe piața forței de muncă, în sistemul educațional și/sau în programe de formare profesională: Provocări comune — soluții comune", organizată de Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, sub egida Guvernului României și a Comisiei Europene. Sursa: romaniatv.net

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

O lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată a provocat un incendiu în balconul unui apartament din Botoșani

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.