O furtună geomagnetică va lovi Pământul astăzi. Vine dintr-o „gaură asemănătoare unui ciclop din atmosfera soarelui”

O furtună geomagnetică va lovi Pământul astăzi. Vine dintr-o „gaură asemănătoare unui ciclop din atmosfera soarelui”

Vestea vine după ce la începutul săptămânii trecute, o erupție solară masivă aproape a lovit planeta noastră. Deși nu a afectat Pământul, erupția „a aruncat o plasmă densă de vânt solar în direcția noastră”, conform SpaceWeather.com.

Acum, experții de la Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) preconizează că o furtună geomagnetică minoră de clasă G1 va lovi pe 6 iulie, potrivit The Sun.

O furtună geomagnetică de acest tip poate cauza întreruperi electrice și de satelit, dar și aurore
O clasificare de furtună geomagnetică G1 înseamnă că evenimentul solar nu va afecta oamenii de pe Pământ, dar poate cauza întreruperi ale rețelelor electrice și operațiunilor prin satelit.

Această furtună va produce, de asemenea, aurore care pot fi vizibile pentru cei care trăiesc în multe state nordice ale SUA.

Fluxul de vânt solar vine dintr-o „gaură asemănătoare unui ciclop din atmosfera soarelui”
Experții NOAA au remarcat că fluxul de vânt solar vine dintr-o „gaură asemănătoare unui ciclop din atmosfera soarelui”.

Găurile din atmosfera soarelui sunt cunoscute sub denumirea de „găuri coronare”. Ele sunt practic zone din atmosfera soarelui care apar întunecate în imaginile cu raze X și ultraviolete.

Găurile coronale sunt foarte fierbinți și constau într-un strat exterior strălucitor de atmosferă care înconjoară soarele. Ele se pot extinde, de asemenea, milioane de kilometri în spațiu.

Prin aceste găuri pot scăpa particulele. Ele sunt, de asemenea, o sursă majoră de fluxuri de vânt solar de mare viteză.

Prin urmare, atunci când particulele solare lovesc Pământul, ele pot provoca furtuni geomagnetice.

Ce sunt erupțiile solare?
O erupție solară este o erupție de radiație intensă de înaltă energie de la suprafața soarelui.

Când erupțiile solare lovesc câmpul magnetic al Pământului, ele sunt numite „furtuni solare”. Acest eveniment poate provoca furtuni geomagnetice care ne afectează sateliții și rețeaua electrică.

Fiecare furtună solară care lovește Pământul este clasificată în funcție de gravitate.

Unele cauzează întreruperi radio și pot reprezenta o amenințare pentru astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Un lucru bun despre furtunile solare este că pot produce peisaje lumină naturală, cum ar fi aurora boreală.

Aurorele sunt exemple ale câmpului magnetic al Pământului bombardat de vântul solar, care creează peisaje uimitoare de verde și albastru.

Stirea anterioara

Luna lui Cuptor încinge buzunarul fumătorilor. Iată cât va costa un pachet de țigări

Stirea Urmatoare

Acțiune a polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice la Cornișa

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.