Lucian Bălan, campion al Europei cu Steaua, în 1986, s-a sinucis

Lucian Bălan, campion al Europei cu Steaua, în 1986, s-a sinucis

Lucian Bălan, titular în echipa Stelei care în 1986 a câştigat Cupa Campionilor Europeni, la Sevilla, contra lui FC Barcelona, s-a sinucis joi seara, la ora 18.15. Cauza decesului a fost intoxicaţie voluntară cu medicamente, potrivit medicilor ajunşi la garsoniera fostului fotbalist.

Lucian Bălan s-a născut pe 25 iunie 1959, la Bucureşti. A început cariera de fotbalist al Autobuzul, iar la 17 ani s-a mutat în Maramureş, la Minerul Cavnic, unde a jucat până în 1978. A evoluat apoi la FC Baia Mare, grupare la care a evoluat timp de şapte sezoane, înainte de a se transfera la Steaua, în 1985.

Lucian Bălan a fost titular în echipa Stelei în finala Cupei Campionilor Europeni, din 1986. El a fost schimbat în meciul cu FC Barcelona în minutul 75, cu actualul selecţioner, Anghel Iordănescu. De asemenea, în palmaresul lui Lucian Bălan figurează şi Supercupa Europei, mijlocaşul evoluând toate cele 90 de minute ale disputei de la Monte Carlo, cu Dinamo Kiev, scor 1-0, din 24 februarie 1987.

Lucian Bălan s-a transferat în străinătate, în 1989, în campionatul belgian, la Klub Beerschot, și apoi în Primera Division, la Real Murcia. Revine la Steaua, în 1990, echipă de unde s-a retras, în 1991.

Lucian Bălan a avut o viaţă foarte agitată, marcată de excese bahice şi tentative de suicid. Joi, 12 noiembrie, el a ales să-şi pună capăt zilelor. Medicul de la Serviciul de Ambulanță Maramureș care a ajuns la locuinţa sa a confimat decesul, care a avut loc la ora 18.15, cauza fiind intoxicație voluntară cu medicamente. Polițiștii au găsit în garsoniera în care locuia singur, pe strada Cuza Vodă, din Baia Mare, un bilet de adio.

Lucian Bălan s-a confruntat ani de zile cu mari probleme financiare şi a ajuns, la un moment dat, să lucreze că taximetrist. La sfârşitul lunii septembrie mama sa s-a stins din viaţă, după ce a suferit o operaţie şi nu s-a mai putut deplasa. Sursa: romaniatv.net

Stirea anterioara

Așa aduni corect cioburile, când spargi un pahar! Trucul care te scutește de înțepături și sângerări inutile

Stirea Urmatoare

Sancțiune de 2.000 de lei și material lemnos confiscat

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.