Astra a învins FC Botoșani, în ultima etapă a sezonului, cu scor 3-0. Echipa lui Șumudică urcă pe podium!

Astra a învins FC Botoșani, în ultima etapă a sezonului, cu scor 3-0. Echipa lui Șumudică urcă pe podium!

Ultima etapă a Ligii 1 Orange a fost cu ghinion pentru FC Botoșani. Elevii lui Leo Grozavu au pierdut cu scorul de 3-0 în deplasarea de la Astra Giurgiu și termină prima parte a campionatului pe locul 8 în clasament acumulând 32 de puncte.

Antrenorii celor două echipe au trimis în teren următorii jucători:

Astra: Lung – Belu, Geraldo, Săpunaru, Stan – Pițian (34 Ioniţă), Boubacar – Budescu, Seto, Teixeira (79 Florea) – Niculae (60 Sg. Buş)
Rezerve: Ivanov, Florea, Buș, Nicoară, Lovin, Ioniță, Balaure

FC Botoșani: Cobrea – Patache, Tincu, Burcă, Mușat – Vașvari, Cucu – Roman (32 Golofca – 82 Herghelegiu), Moruțan (65 L. Fulop), Buș – Kuku
Rezerve: Albuț, Hergheligiu, Fulop, Golofca, Elek, Miron, Bordeianu

FC Botoşani a început bine partida iar elevii lui Leo Grozavu au jucat cu mult curaj în faţa unei echipe superioară din punct de vedere valoric dar în acelaşi timp calificată în play-off. Vaşvari îşi încearcă şutul de la 30 de metri dar nu prinde cadrul porţii apărate de Silviu Lung Jr. În minutul 15, acelaşi Vaşvari trimite o pasă excelentă, Mihai Roman rămâne singur cu Lung dar mingea şutată în forţă din marginea careului trece puţin peste poartă. Buş şi Roman hărţuiesc defensiva gazdelor dar scorul rămâne 0-0.

FC Botoşani nu scapă de ghinion nici în meciul cu Astra. Mihai Roman se accidentează şi este înlocuit cu Golofca în minutul 31. Prima ocazie importantă a gazdelor vine în minutul 37 când Budescu execută o lovitură liberă dar mingea şterge bara porţii apărate de Cobrea. Finalul primei reprize aparţine botoşănenilor dar la pauză scorul a fost 0-0.

Botoşănenii au continuat jocul curajos şi în partea secundă fără rezultate la poarta lui Lung Jr. În minutul 55, Budescu avea să reuşească deschiderea scorului. A executat o lovitură liberă din marginea careului, lateral stânga, a trimis pe lângă zid şi l-a învins pe Cobrea. După primirea golului, elanul botoşănenilor s-a tăiat iar Ioniţă şi Teixeira au avut două şanse de a majora scorul. În minutul 76, scorul devine 2-0. Claudiu Belu şutează din marginea careului şi îl învinge pe Cobrea. În minutul 85, Astra marchează golul trei prin Sergiu Buş. Budescu ratează o ocazie incredibilă, apoi mingea ajunge la Sergiu Buş care îl execută pe Cobrea.

Giurgiuvenii câştigă cu 3-0 meciul cu FC Botoşani şi vor lupta astfel cu şanse reale la un nou titlu în timp ce gruparea locală, care a terminat sezonul pe locul 8, va evolua în prima etapă a play-out-ului pe teren propriu cu ACS Poli Timişoara.

Stirea anterioara

Ordonanța 9, care dă dreptul instituțiilor să cheltuie bani chiar dacă depășesc bugetul, a trecut de Senat

Stirea Urmatoare

Copii unei școli din Botoșani învățați cum pot evita atacul unui câine agresiv

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.