Apel disperat al victimelor din accidentele rutiere: „vă rugăm, nu ne ucideți pe toți cu nepăsarea voastră!”

Apel disperat al victimelor din accidentele rutiere: „vă rugăm, nu ne ucideți pe toți cu nepăsarea voastră!”

Victimele unora dintre cele mai îngrozitoare accidente rutiere petrecute în ultimii ani în zona Moldovei s-au întâlnit la Iași cu ocazia Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor din Accidentele Rutiere, ieri, 20 noiembrie 2016. A fost un eveniment cu totul emoționant, la care au participat câteva sute de persoane, în special rude ale celor care au murit în urma accidentelor.

După slujba de comemorare care a avut loc la Mitropolia Iași, rudele victimelor s-au întâlnit cu reprezentanții autorităților publice locale și cu viitorii parlamentari în sala Vasile Pogor de la Primăria Iași. Evenimentul a fost moderat de Andreea Marin. “Mi-a fost foarte greu să trec peste momentul morții mamei mele. Am fost acolo când s-a întâmplat accidentul și am în minte doar imagini de coșmar. Acum, ne-am adunat aici să vedem ce se poate face, ce se poate schimba, iar numărul celor care mor sau sunt răniți în accidente să scadă. Vrem fapte, nu vorbe”, a început Andreea Marin discursul său.

Evenimentul a debutat cu un film extrem de emoționant, în care zeci de victime din accidente și rude ale celor decedați au relatat momentele de groză prin care au trecut. Acest moment a smuls lacrimile celor prezenți, atât din rândul politicienilor cât și din rândul publicului. Înainte de a-și susține punctele de vedere cu privire la modalitățile prin care accidentele rutiere pot fi limitate, politicienii au semnat un „Angajament Solemn” prin care se obligă să lupte împotriva accidentelor rutiere, în calitate de viitori parlamentari.

Bianca Alexandra Spînu a participat și ea la evenimentul menționat. Bianca este studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași. Este o luptătoare adevărată, iar mesajul său a cutremurat o sală întreagă.“După cum observați, eu nu stau pe un scaun roșu, eu stau pe un scaun cu rotile. Eu stau într-un scaun care îmi limitează viitorul. Care mă face dependentă de o altă persoană”, a spus Bianca. Accidentul rutier în urca căruia Bianca a dovedit că poate învinge moartea, deși nimeni nu-i dădea nicio șansă, a avut loc în anul 2011 din cauza unui tânăr care conducea cu viteză, beat și fără dreptul de a conduce.

„Mi-am pierdut singurul copil pe care l-am avut, o fată de 26 ani pe care am crescut-o cu tot dragul din lume. Nu a avut nicio vină. Eu nu mai sunt om, am murit odată cu ea. Acum, pentru că nu-mi va mai aduce nimeni copilul înapoi, sunt decisă să lupt pentru ca alți copii nevinovați să nu ajungă în mormânt. Vă rugăm, nu ne ucideți pe toți cu nepăsarea voastră!”, a spus Oltia Holeiciuc, din Suceava. Fiica ei, Raluca Carcea, a fost ucisă într-un accident petrecut în anul 2013 la ieșire din municipiul Iași.

La eveniment au participat și rudele victimelor accidentului de la Scânteia (din 2009 – 14 persoane decedate), rudele și victimele accidentului de la Brașov în care a fost implicat un autocar plin cu elevi (2016 – patru persoane decedate), rudele victimelor accidentului din spatele fabricii Antibiotice (2013 - 11 persoane decedate) sau rudele celor care au murit la datorie după prăbușirea elicopterului SMURD Iași (2016 – patru persoane decedate).

Evenimentul a fost organizat de Asociația Națională pentru Sprijinirea Victimelor și Prevenirea Accidentelor Rutiere (ANSVPAR) și face parte dintr-o amplă campanie de prevenire a accidentelor și de conștientizare a riscurilor de pe șoselele din România. “Considerăm că astfel de campanii de sensibilizare și conștientizare sunt foarte importante pentru reducerea numărului de accidente, și avem obligația să ne implicăm cu toții pentru a schimba ceva. Pe stradă, fie pasageri, conducători auto sau pietoni, toți suntem egali în fața unor evenimente nefericite. Evenimentul organizat la Iași a avut menirea de a trage un semnal de alarmă și ne-am bucurat de sprijin atât din partea autorităților cât și din partea invitaților”, a declarat Oana Maria Baciu, președintele ANSVPAR.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice. Câți bani pot primi angajații

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.