25 de femei din judeţul Botoşani - Promotori în prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi a traficului de persoane

25 de femei din judeţul Botoşani - Promotori în prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi a traficului de persoane

În perioada 28-30 august 2015, în staţiunea Cap Aurora, Hotel Opal, 25 de femei din judeţul BOTOŞANI, funcţonari publici, asistenţi sociali din diferite primarii din judeţ, profesori, psihologi şcolari, jurişti, asistenţi social din spital şi asistenţi medicali comunitari au participat la Seminarul de Informare organizat în cadrul proiectului național START – „O viață de calitate în siguranță!", proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, abordând într-o manieră integrată şi activ-participativă problematica violenței domestice, a traficului de persoane și a egalității de şanse.

Prin intermediul seminariilor desfăşurate, beneficiarul proiectului, Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, îşi propune creşterea gradului de conştientizare, informare şi sensibilizare a populaţiei cu privire la principiile egalităţii de şanse, violenţei domestice şi a traficului de persoane.

Participantele au devenit, la rândul lor, promotori ai proiectului şi/sau persoane de sprijin pentru victimele violenţei domestice şi a traficului de persoane în cadrul proiectului START – „O viață de calitate în siguranță!" Din echipa de implementare a proiectului pentru judeţul Botoşani au făcut parte: Mihaela Gabriela Ţaranu - Expert TS informare comunitate /promotori – lector al acestui seminar şi Ilie Aparaschivei - Expert TS monitorizare seminarii, respectiv, doamna Maria Ulican reprezentantă a  Departamentului pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi.

Activităţile seminarului au vizat cunoaşterea principalelor direcţii de acţiune ale proiectului, formele și cauzele violenţei domestice şi a traficului de persoane, profilul agresorului, profilul victimei, al traficantului de persoane, modalităţi de prevenire şi combatere ale acestor fenomene. S-au propus soluţii de remediere a limitelor intervenţiilor şi serviciilor acordate victimelor violenţei domestice, s-au prezentat studii şi statistici referitoare la amploarea acestor fenomene. Sesiunile de informare şi sensibilizare a publicului larg precum și al grupurilor vulnerabile vor continua în fiecare lună până la finalizarea proiectului.

Stirea anterioara

Ziua comunei Leorda. Vezi programul manifestărilor și ce artiști vor urca pe scenă!

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.