Știai că? Dacă mănânci ouă la micul dejun, slăbești

Știai că? Dacă mănânci ouă la micul dejun, slăbești

Persoanele care consumă la micul dejun două ouă pierd de două ori mai multe kilograme decât cele care ţin diete drastice, au concluzionat nutriţioniştii de la Universitatea de medicină din Louisiana, SUA, după ce au studiat comportamentul alimentar a peste 1.000 de femei obeze. Explicaţia: ouăle sunt bogate în proteine de calitate şi conferă aceeaşi energie ca o friptură, dar cu u număr mult mai mic de calorii. Modul de preparare a ouălor nu contează.

Nu iei vitamine şi minerale fiindcă te îngraşi? Înlocuieşte suplimentele alimentare din farmacii cu alimente proaspete şi nu vei mai păţi asta! Iată ce trebuie să mănânci, în funcţie de carenţa detectată la analize:

·    sfecla roşie, spanacul, morcovii, varza roşie, ardeiul gras, prunele uscate şi fructele de pădure sunt pline de vitamina A;
·    complexul de vitamine B ţi le asiguri din fasole, seminţe, nuci, fistic, alune, ciuperci, ouă, carne de curcan şi de miel, ficat de porc, fructe de mare, ton, somon, sparanghel, vinete, mazăre, linte, conopidă, legume cu frunze verzi;
·    multă vitamina C au pătrunjelul proaspăt, ardeiul gras, hreanul, măceşul, cătina, varza, loboda, salata şi ceapa verde;
·    găseşti din plin vitamina E în germenii de cereale şi în uleiurile presate la rece din soia, porumb, floarea-soarelui sau măsline;
·    calciu găseşti în lactate, broccoli, stridii, somon, soia, fasole boabe, migdale şi alune;
·    ficatul, rinichii, splina, inima, carnea roşie slabă, dar şi lintea, pâinea neagră şi fructele uscate au mult fier.
·    plinul de magneziu ţi-l faci mâncând nuci, alune, cacao, smochine, cereale integrale, salată, spanac, ceapă verde şi urzici.

Regimul alimentar mediteranean, bogat în uleiuri vegetale, peşte, legume, fructe şi seminţe este la fel de benefic pentru persoanele care suferă de maladii cardiace ca regimul alimentar foarte strict, sărac în grăsimi, este concluzia Asociaţiei Americane de Cardiologie.

Dieta alimentară bogată în fibre (30 de grame zilnic) reduce la jumătate riscul de apariţie a cancerului la sân, este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii britanici şi publicat în International Journal of Epidemiology. Fibrele alimentare, prezente în pâine, cereale integrale, dar şi în legume şi fructe, protejează femeile tinere împotriva cancerului la sân, dar nu are efect în cazul celor aflate la menopauză. sursa: libertatea.ro

Stirea anterioara

Atenție șoferi: DJDP Botoşani informează populaţia că se efectuează lucrări pe unele drumuri județene

Stirea Urmatoare

I.S.U. Botoșani scoate la concurs patru posturi din sursă externă

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.