Trimite stirea ta ! redactie@ziarebotosani.ro

DorohoiNews.ro
ZiareBotosani.ro
DorohoiNews.ro
Răceală la copii: Cât de des este normal să răcească un copil pe an

Răceală la copii: Cât de des este normal să răcească un copil pe an

Adaugat pe 20 Dec 2015
Categorie : Sanatate

Raceala este una din cele mai uzuale forme de imbolnavire printre copiii de toate varstele. Desi dureaza maxim o saptamana pana cand se vindeca de simptomele virusilor ce cauzeaza raceala, copiii se simt rau si nefericiti, scosi din rutina vietii lor de zi cu zi, iar parintii ingrijorati cum sa ii intareasca imunitatea si sa il fereasca ca racelile sa recidiveze, doar doar vor scapa cu cat mai putine pe sezon.

O raceala este o infectie virala a tractului respirator superior. Exista peste 200 de tulpini diferite care pot cauza aparitia simptomelor comune ale unei raceli iar numarul lor este in crestere. Practic, un copil nu reuseste niciodata sa tina ritmul cu numarul acestora ca sa aiba imunitatea pregatita si sa evite racelile pe durata unui an.

Intrucat racelile sunt, prin definitie, infectii virale, antibioticul nu este de niciun folos in tratamentul lor, stiut fiind faptul ca antibioticul se administreaza in cazul tratarii bacteriilor.

Cu exceptia nou nascutilor, racelile la copiii sanatosi nu prezinta niciun pericol, in ciuda neplacerilor cauzate prin alterarea starii lor generale. Raceala trece de regula intre 4 si 10 zile fara un tratament special. Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro.

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din aceasta categorie