Lucrurile extraordinare pe care nu le știai despre mere

Lucrurile extraordinare pe care nu le știai despre mere

Merele sunt printre cele mai consumate fructe în întreaga lume. Proprietățile merelor au fost discutate și studiate îndelung, încă din timpuri străvechi.

Majoritatea oamenilor cunosc acum beneficiile pentru sănătate ale acestui fruct minunat. În ciuda acestor fapte, merele pot încă surprinde. Iată câteva lucruri pe care s-ar putea să nu le știți despre mere.

Când vine vorba despre alergiile alimentare, cele mai frecvente sunt cauzate de alune, crustacee sau ouă, însă nici alergiile la mere nu sunt de neglijat. Potrivit experților, alergiile la mere apar din cauza polenului care se găsește pe suprafața mărului și nu din pricina vreunei substanțe din interiorul fructului.

Nivelul de apă și fibrele pe care merele le conțin îți oferă senzația de sațietate și țin la distanță nevoia de a mânca pentru o perioadă îndelungată, iar numărul de calorii este foarte mic: aproximativ 95. În plus, merele aduc și alte avantaje organismului. Datorită acidului ursolic, o substanță care se află în coajă acestui fruct, merele ajută la accelerarea arderilor.

Cele mai multe sortimente

Merele sunt fructele cu cele mai multe sortimente din lume. Conform unui studiu, se pare că au existat peste 16.000 de soiuri de mere doar în Statele Unite.

Se pare că modul în care mărul este mâncat este esențial atât pentru sănătate, cât și pentru mediul înconjurător. Dacă mănânci mărul circular, în jurul cotorului, rămân aproximativ 30% de deșeuri, ceea ce înseamnă pierderea a cel puțin 20 sau 30 de calorii din totalul unui măr. Din filmulețul poți află cum se mănâncă un măr în mod corect.

Există foarte multe zvonuri care circulă pe internet ce sugerează că 25% dintr-un măr reprezintă aer, însă, până în prezent, un singur studiu a putut arăta că doar 18% din măr este reprezentat de aer. sursa: evz.ro

Stirea anterioara

Atenție șoferi: DJDP Botoşani informează populaţia că se efectuează lucrări pe unele drumuri județene

Stirea Urmatoare

Conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, ediția a II-a

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.