Trimite stirea ta ! redactie@ziarebotosani.ro

DorohoiNews.ro
ZiareBotosani.ro
DorohoiNews.ro
Fructul care face minuni: întinereşte, previne balonarea şi te ajută să slăbeşti rapid

Fructul care face minuni: întinereşte, previne balonarea şi te ajută să slăbeşti rapid

Adaugat pe 30 Iul 2015
Categorie : Sanatate

Fruct multifuncţional, care poate fi folosit atât în salate, cât şi în deserturi, ananasul, bogat în vitamina C, ne fereşte de răceală, favorizează producţia de colagen în organism care întinereşte, luptă cu bolile cardiace, dar şi cu cancerul.

Ananasul proaspăt este sărac în calorii. O cană cu bucăţi de ananas are mai puţin de 100 de calorii. Deşi este foarte dulce, poţi să-l incluzi în dietă fără să îţi faci griji că iei în greutate. Specialiştii, citati de adevarul.ro, spun că ananasul este plin de antioxidanţi care încetinesc îmbătrânirea pielii şi deci apariţia ridurilor.

Iată câteva motive pentru a consuma ananas:

Tratează inflamaţiile şi indigestia
Conţine bromelaină, o enzimă care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Ea se regăseşte doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă.

Îmbunătăţeşte funcţionarea creierului
Este o excelentă sursă de zaharuri naturale, care asigură glucoza esenţială pentru corpul tău. Acesta îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi creşte puterea de concentrare.

Conţine compuşi anticancerigeni
O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A, furnizând doza zilnică de vitamina C şi aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului şi vindecă celulele deteriorate.


DorohoiNews.ro


ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din aceasta categorie