De ce să nu mai folosești clorul niciodată

De ce să nu mai folosești clorul niciodată

Cu siguranță toate femeile folosesc, de exemplu, clorul, fie pentru spălarea hainelor, fie pentru curățarea diferitelor suprafețe. Cu toate acestea, el nu ar trebui să mai fie folosit.

Iată de ce să nu mai folosești niciodată clor!
Înălbitorul cu clor. În foarte multe case, acesta este frecvent utilizat, mai ales atunci când este vorba despre curățare sau dezinfectare. Popularitatea sa derivă de la faptul că are capacitatea de a păstra hainele albe, îndepărtează mucegaiul din baie și dezinfectează diverse suprafețe. Dacă ar fi să ne referim strict la acest scopuri, atunci putem spune că înălbitorul cu clor este eficace. Cu toate acestea, au fost aduse în discuție anumite efecte secundare negative și potențiale pericole rezultate din utilizarea acestui produs.

Cel mai evident pericol este clar tipărit chiar pe eticheta sticlei. Clorul este puternic coroziv și are capacitatea de a irita ochii, pielea, tractul respirator, pur și simplu prin inhalarea gazelor pe care le emite. A fost dovedit științific faptul că această inhalare este capabilă să deterioreze plămânii și esofagul. Poate că efectele secundare nu vor fi vizibile imediat și nici nu se vor manifesta pe loc, dar, cu fiecare expunere la clor, și impactul chimicalelor se va observa mai acut.

Nu există nicio reglementare care să accentueze faptul că folosirea clorului este extrem de periculoasă pentru sănătate. Cu toate acestea, cei care vor continua să îl utilizeze au la dispoziție câteva sfaturi de care ar trebui să țină cont pentru a reduce expunerea la substanțele periculoase:
diluarea clorului cu apă - concentrația mai slabă va însemna, automat, un risc mai mic de expunere;
purtarea unei măști de protecție și a unor mănuși atunci când se folosește clorul;
utilizarea clorului într-o zonă bine aerisită, în care substanțele nocive să se elimine mai ușor;
evitarea amestecării clorului cu alți detergenți de uz casnic, deoarece combinația se poate dovedi a fi letală. Sângerările nazale, tulburările neurologice, durerile de cap, dificultățile de respirație sau durerile în piept reprezintă doar o mică parte dintre reacțiile adverse care se pot manifesta.
lamaie

Din fericire, există alternative sănătoase, nu doar pentru înălbitorul cu clor, ci și pentru restul produselor care conțin substanțe toxice. De exemplu, în loc să folosești clorul poți să amesteci 12 cești de apă, ¼ cană de suc de lămâie și o cană de peroxid de hidrogen. Folosește o cantitate mică de fiecare dată când vrei să cureți sau să speli ceva, apelând la o sticlă cu sistem de pulverizare.

Praf de copt, oțet alb și lămâie. Aceste ingrediente naturale sunt la fel de eficiente precum este și clorul și pot curăța în mod optim orice suprafață. Praful de copt este un aliat excelent pentru înlăturarea mirosurilor neplăcute, sucul de lămâie îndepărtează petele de grăsime, iar oțetul alb în combinație cu apă este un excelent detergent.

Ai la dispoziție foarte multe variante pe care să le alegi și care se dovedesc a fi mult mai sănătoase decât clorul. Noi te sfătuim să eviți să îl mai folosești! Sursa: Divahair.ro.

Stirea anterioara

Cătălin Măruță a căzut pe scări cu fetița în brațe. Vedeta a ajuns la spital

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.