Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci mămăligă în fiecare zi. Efectele neașteptate

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci mămăligă în fiecare zi. Efectele neașteptate

Mămăliga este un aliment foarte apreciat pe care românii îl consumă frecvent. În țara noastră are o tradiție îndelungată, fiind consumată de țărani care obișnuiau să o mănânce în locul pâinii sau ca aliment de bază în perioadele de vară când munca grea practicată la câmp nu mai permite prepararea pâinii de casă.

În zilele noastre, mămăliga s-a dovedit a fi bogată în vitamine, iar aceasta este recomandată persoanelor care suferă de boli de plămâni, afecțiuni ale căilor respiratorii, anemicilor, etc. La ora actuală mămăliga și alte preparate pe baza ei, au devenit feluri de mâncare disponibile și în restaurantele selecte, fiind apreciate de toate persoanele, indiferent de statut. Însă puțini cunosc beneficiile pe care le are acest preparat savuros. Ce se întâmplă dacă mănânci mămăligă frecvent?

Mămăliga este un aliment preparat din făină de porumb sau într-un cuvât din mălai. Porumbul este renumit pentru abundența de acizi grași nesaturați (conținutul este de 85% – 90%). De asemenea, conține multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre.

Porumbul este tratamentul ideal pentru persoanele care suferă de dereglări intestinale, deoarece au efect emolient și de calmare a mucoasei intestinale. Dacă este consumat frecvent, poate preveni retenția de apă în organism. De asemenea, acesta este renumit pentru afecțiunile renale cronice pentru că furnizează un conținut proteic limitat. Datorită acestui lucru, porumbul este util în dieta bolnavilor de rinichi.

Ce beneficii are consumul frecvent de mămăligă
Dacă obișnuiți să mâncați frecvent mămăligă scăpați de stres. Da, ai auzit bine! Acest lucru este demonstrat de specialiștii în alimentație. Factorul de bază este conținutul bogat în vitaminele din grupa B, care ajută funcționarea sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și are un rol important asupra producției de globule roșii.

Mămăliga este recunoscută și pentru faptul că deține vitamina E. Aceasta are rolul de a lupta contra artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroza și ne previne de un eventual infarct. În cazul în care vom înlocui pâine cu mămăliga caldă eliminăm riscul de a ne alege cu o gastrită hiperacidă și ulcer. Mălaiul este bun pentru că reduce aciditatea.
 
Doamnele și domnișoare care vor să scape de kilogramele în plus ar trebui să ia în calcul consumul de mămăligă, deoarece carbohidrații care se regăsesc în porumb dau energie și nu permit depunerea grăsimii. Astfel, consumul limitat poate chiar să ducă la rezultate bune și să observați o scădere în greutate. Cum se explică asta? E simplu!

Unele molecule din compoziția porumbului grăbesc degradarea grăsimilor. În același timp, vitamina A reprezintă un antioxidant natural foarte important pentru sănătatea ta și funcționarea corectă a organismului. Kilogramele vor dispărea imediat cu un metabolism rapid.

Atenție! Specialiștii ne recomandă să conumăm acest preparat simplu, nu cu alimente care au un conținut mare de calorii. Prin urmare, mămăliga poate să fie consumată în curele de slăbire, doar dacă este consumată corespunzător și împreună cu legume, ciuperci sau tocăniţe simple de legume.

Stirea anterioara

Jerbă de flori depusă de autoritățile botoșănene în ziua Micii Uniri - FOTO

Stirea Urmatoare

ISU Botoșani: Respectarea regulilor de prevenire a incendiilor

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.