Trimite stirea ta ! redactie@ziarebotosani.ro

DorohoiNews.ro
ZiareBotosani.ro
DorohoiNews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău când consumi pâine prăjită

Ce se întâmplă în corpul tău când consumi pâine prăjită

Adaugat pe 04 Dec 2015
Categorie : Sanatate

Nutritionistii avertizeaza ca alimentele preparate termic la peste 120C provoacă apariția unor substanțe cancerigene, acrilamide.

Prof. Guy Poppy a precizat că nivelul de acrilamide este direct proporţional cu gradul de gătire, deci cu cât pâinea sau cartofii sunt mai crocanţi, cu atât nivelul de acrilamide pe care îl conţin este mai mare.

Guy Poppy a mai spus că pâinea prăjită cu cel mai mic nivel de acrilamide trebuie să aibă o culoare cât mai deschisă posibil.

Acrilamidele sunt nişte substanţe cancerigene care se formează din reacţia dintre aminoacizii, zaharurile şi apa din cartofi şi pâine, la temperaturi de peste 120C, scrie observator.tv.

Nivelul de acrilamide prezent în pâinea cel mai puţin prăjită este de aproximativ 9 micrograme per kilogram, în timp ce pâinea cea mai mult prăjită (cea de culoare neagră) este de 167 micrograme per kilogram. sursa: obiectiv.info





ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din aceasta categorie