SONDAJ: Cinci partide vor intra în Parlament! Iată cine ar putea forma noul Guvern

SONDAJ: Cinci partide vor intra în Parlament! Iată cine ar putea forma noul Guvern

Potrivit unui sondaj, doar cicni partide ar intra în noul legislativ, adică PSD, PNL, ALDE, USR și UDMR. Lor li se vor adăuga cei 18 reprezentanți ai minorităților naționale alta decât cea maghiară, conform stiripesurse.ro.

Iată fotografia momentului:
PSD - 44,6%
PNL - 29,3%
ALDE - 6,5%
USR - 5,7%
UDMR - 5,2%
PMP - 4,9%
PRU - 2,5%

Care formulă politică considerați că ar trebui să guverneze România în următorii 4 ani ?
 PSD + ALDE – 58%
 PNL + USR – 42%

Notă (nu au fost luate în calcul răspunsurile nu știu/ nu mă interesează, ce reprezintă 28 % din totalul reaspunsurilor).

Cercetarea CIADO România a fost realizată în perioada 6 octombrie – 30 octombrie, un sondaj de opinie în principalele județe reprezentative, pentru fiecare regiune istorică (Moldova + Dobrogea), (Transilvania + Banat), (Muntenia + Oltenia + București). Județele participante: Iași, Neamț, Bacău, Galați, Constanța, Brașov, Cluj, Bihor, Timiș, Vâlcea, Dolj, București.

La sondaj au participat 1500 intervievați direct (4500 intervievați total), pentru fiecare calup de regiuni, cu vârste cuprinse între 18 – 60 ani. Intenția de prezența la vot/media națională 38%. Interviurile au fost realizate direct cu subiecții participanți la Programul național cultural „Arta Contra Drog”. Sondajul s-a axat pe principalele 7 forțe politice. Marja de eroare 3 %.

Concluzii:
Probabilitatea ca PSD să obțină un scor sub 45% că urmare redistribuirii, indiferent de ce se întâmplă în partid sau cu liderii, este aproape nulă.

PSD și ALDE câștigă voturi din partea electoratului nemulțumit de PNL, în zona tradițional de dreaptă (Banat, Transilvania) în detrimental PNL și USR.

USR are un trend ascendent în centrele universitare, dar pierde în zona rurală și orașe mici.

PMP în pofida prezenței active a ex președintelui României, Traian Băsescu, nu reușește să convingă electoratul fapt pentru care apreciem că doar prin redistribuire poate accede în Parlament.

Problemele majore identificate în rândul populație; sărăcia, taxele, impozitele, corupția, violentă crescută, creditele bancare, nesiguranța zilei de mâine.

 Pe termen mediu s-au identificat probleme de o gravitate extremă pentru comunitățile locale:

1. Lipsă acută a unei societăți cvile active.

2. Personalul administrației publice locale, ineficient și nepregătit cu preponderentă în zonă socială și juridică.

3. Dezinteres generalizat față de programele pentru tineret, educație civică și responsabilitate comunitară din partea primarilor, președinților de Consilii județene, serviciilor deconcentrate ceea ce atrage disfuncții grave ale comunităților locale.

4. Indiferența populației față de comunitate și problemele ei. Primordial fiind doar familia și propria persoană, neglijând conceptul că dacă comunitatea nu se dezvoltă, nici familia nu se poate dezvolta.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Pompierii dorohoieni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la motorul unei autoutilitare

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.