Trimite stirea ta ! redactie@ziarebotosani.ro

DorohoiNews.ro
ZiareBotosani.ro
DorohoiNews.ro
Sabina Elena: Ajută-ne să aducem Basarabia acasă

Sabina Elena: Ajută-ne să aducem Basarabia acasă

Adaugat pe 22 Apr 2013
Categorie : National

Sabina Elena, eleva cu bentița tricoloră, s-a alăturat unei noi campanii inițiată de peste 30 de ONG-uri din țară și din afara graniţelor care susțin reunirea Basarabiei cu România.

„Ajută-ne să strângem 200.000 de semnături și să aducem Basarabia acasă", este mesajul transmis de Sabina prin intermediul unui filmuleț apărut recent pe rețelele de socializare. Sabina îndeamnă românii să se implice ca voluntari în cadrul campaniei și să semneze legea pentru Basarabia, aceasta fiind un pas decisiv în procesul de reunire a Basarabiei cu Țara Mamă.

Deși 116 parlamentari și-au exprimat sprijinul pentru acest proiect de lege, mai este nevoie şi de cel puțin 100.000 de semnături ale cetățenilor pentru a putea fi înaintat în Legislativul României. Astfel, coordonatorii campaniei și-au propus să strângă în următoarele trei luni peste 200.000 de semnături, prin care să fie exprimată și voința populară.

Campania „Aducem Basarabia acasă" a fost lansată la 7 aprilie 2013 de către Platforma Civică Acțiunea 2012  și are ca scop apropierea celor două maluri de Prut prin adoptarea unei inițiative legislative care vizează dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state româneşti, precum şi aspecte referitoare la raportul cetăţenilor Republicii Moldova în relaţia cu România.


DorohoiNews.ro


ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din aceasta categorie