Recrutări masive în Armată: se caută medici, jurişti, psihologi, biologi şi IT-işti

Recrutări masive în Armată: se caută medici, jurişti, psihologi, biologi şi IT-işti

După pensionările masive de anul trecut, MApN a rămas fără specialişii pe care nu îi poate forma peste noapte. De aceea scoate la concurs peste 2.000 de posturi de medici, psihologi şi specialişti IT.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat că vrea să ocupe prin concurs peste 2000 posturi de medici, jurişti, psihologi, biologi, specialişti IT şi de comunicaţii.

Posturile libere, publicate în Monitorul Oficial

Conform regulilor MApN, structurile organizatoare au obligaţia de a publica posturile vacante la sediul propriu şi pe pagina de internet a ministerului, precum şi în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a. Concursurile se organizează către structurile centrale ale ministerului, dar pot fi organizate şi de către statele majore ale categoriilor de forţe şi comandamentele subordonate Statului Major al Apărării. „Se vor organiza concursuri în mod succesiv, pe parcursul întregului an, în funcţie de priorităţile de asigurare cu personal, astfel încât potenţialii candidaţi pot avea mai multe şanse de succes”, a comunicat MApN la solicitarea „Adevărul”.

Ce salarii şi alte beneficii vor avea cei care aplică pentru posturile de ofiţeri

Conform unei ultime grile de salarizare a MApN, faţă de anul trecut, salariile în Armată au crescut cu 15-20 la sută pentru aproape toate funcţiile. În acest moment, solda lunară se compune dintr-o parte fixă alcătuită din solda de funcţie, solda de grad, gradaţii şi, după caz, solda de comandă şi o parte variabilă compusă din indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi din alte drepturi salariale. Pentru corpul ofiţerilor salariile sunt de 2.271 de lei pentru un tânăr locotenent, 3.147 de lei pentru un căpitan şi 3.815 de lei pentru un maior. Apoi un locotenent-colonel este remunerat cu 4.663 de lei, iar un colonel cu 6.025 de lei. La capitolul beneficii materiale pot fi încadrate din acest an şi diurnele duble pe care militarii la încasează în comparaţie cu alţi bugetari. Astfel dacă pleacă la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă angajatul beneficiază, pe perioada executării acestor tipuri de misiuni, de suma zilnică de 85 de lei. Apoi, tot din acest an, militarii pleacă în concedii pe banii lor, urmând ca la întoarcere să deconteze cheltuielile în limita sume de 1.450 de lei.

Stirea anterioara

Câte calorii arzi când faci curățenie generală

Stirea Urmatoare

Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.