Pregăteşte-ţi caloriferele pentru iarnă. Ce trebuie să faci pentru a le exploata la maximă capacitate

Pregăteşte-ţi caloriferele pentru iarnă. Ce trebuie să faci pentru a le exploata la maximă capacitate

Odata cu sosirea sezonului rece trebuie sa luam masuri pentru a creste confortul termic in interiorul locuintelor. Printre acestea se numara si spalarea caloriferului, care ii poate asigura o functionare optima.

Multi proprietari de apartamente remarca faptul ca doar o parte a caloriferului se incalzeste, scrie casamea.ro. La baza acestei probleme poate sta faptul ca acesta nu a fost curatat inainte de sosirea iernii. Cand nu sunt spalate, caloriferele degaja mai putina caldura. Dar aceasta nu reprezinta singura consecinta deoarece se pot infunda si coloanele. Indiferent de materialul din care este realizat, caloriferul trebuie spalat o data pe an. In caz contrar, va degaja mai putina caldura.

Daca nu poti executa singur aceasta actiune, apeleaza la un instalator. Disconfortul creat de desfacerea si spalarea acestora este mic, insa avantajele sunt remarcabile. Caloriferele se spala de preferat toamna, la cada sau in exteriorul blocului. Se recomanda doar spalarea cu apa sau solutii speciale de curatare. Curatarea cu substante corozive duce la deteriorarea suprafetelor de etansare si poate crea o serie de neplaceri. Caloriferele din fonta au depuneri mai mari si se spala mai des decat cele din aluminiu sau otel. Acestea din urma nu necesita spalare anuala daca sunt mai noi.

Instalatorul sau mesterul care executa actiunea trebuie sa aiba instrumentele necesare si pompa cu ajutorul careia se introduc jeturi de apa sub presiune. In general, modalitatea de curatare este urmatoarea: caloriferul se demonteaza de pe pozitie, se pune in cada de baie, se curata mecanic cu ajutorul unor instrumente, apoi se spala cu furtunul cu apa sub presiune. Dupa ce s-a efectuat procesul de curatare este indicat sa se inchida robinetii deoarece cand se fac probele de toamna poate ajunge apa murdara in ele. Caloriferul se poate curata si de pe pozitie, prin urmare nu este obligatorie demontarea completa a acestuia.

Curatarea caloriferelor constituie cea mai buna varianta pentru a imbunatati confortul termic cu costuri minime. O spalare corespunzatoare a depunerilor vechi (mai ales daca sunt de ani de zile) creste eficienta transferului termic cu peste 30%.

Stirea anterioara

Sfaturi de la ANPC atunci când cumpăraţi produse cosmetice. La ce trebuie să fiţi atenţi

Stirea Urmatoare

Noi schimbări în cazul Cardului de Sănătate! Ce trebuie să știe românii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.