O nouă gafă a lui Iohannis? A decorat un om acuzat că a intrat cu TAB-ul în oameni, la Revoluție

O nouă gafă a lui Iohannis? A decorat un om acuzat că a intrat cu TAB-ul în oameni, la Revoluție

Președintele Klaus Iohannis e acuzat că a comis o nouă gafă. Președintele a semnat un decret prin care a numit "Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" 548 de persoane. Printre acestea figurează și Dumitru Iliescu, primul şef al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), un personaj extrem de controversat.

Despre Dumitru Iliescu se știe că era căpitan în forţele de blindate în decembrie 1989. El a fost prezent la Universitate în noaptea de 21 spre 22, când transportoarele blindate au spart baricada făcută de revoluţionari în faţa hotelului Intercontinental. Deși a recunoscut că a fost acolo, el a negat implicarea în această operaţiune de reprimare sângeroasă a revoluționarilor. Au fost acuzații că ar fi trecut cu blindatele peste revoluționarii prezenți la baricada din fața Hotelului Intercontinental. „Am văzut evenimentele până a fost spartă baricada demonstranților, dar acest lucru s-a făcut de către alte TAB-uri, venite de la altă unitate, nu de către TAB-ul cu care am venit eu acolo”, a declarat el la audierea în Dosarul revoluției în anul 2005.

Pe 26 decembrie, Iliescu a devenit şeful nucleului de ofiţeri care, în 1991, urmau să devină Serviciul de Protecţie şi Pază.

În timpul primelor două mandate de preşedinte al României ale lui Ion Iliescu, Dumitru Iliescu a avansat în grad și a intrat în rezervă cu gradul de general de divizie. A fost rechemat în serviciu în al treilea mandat prezidenţial al lui Iliescu, perioadă în care a mai primit încă două stele de general, înainte de a se pensiona definitiv.

În urma titlului acordat de Klaus Iohannis, Dumitru Iliescu va încasa o indemnizaţie de până la 4.000 de lei în fiecare lună.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.