Trimite stirea ta ! redactie@ziarebotosani.ro

DorohoiNews.ro
ZiareBotosani.ro
DorohoiNews.ro
O avocată din Suceava, arestată preventiv după ce a cerut bani pentru a influenţa o judecătoare

O avocată din Suceava, arestată preventiv după ce a cerut bani pentru a influenţa o judecătoare

Adaugat pe 05 Dec 2015
Categorie : National

DNA Suceava a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a lui Kreisel-Criclevit Carmen, avocat în Baroul Suceava, pentru trafic de influenţă şi a lui Dascălu Dumitru şi Sargan Nicuşor, pentru complicitate la trafic de influenţă.

În perioada 2010-2011, inculpata Kreisel-Cricleviț Carmen, în calitate de avocat în cadrul Baroului Suceava, beneficiind de sprijinul celorlalți doi inculpați, a pretins de la o persoană (denunțător în cauză) suma totală de 18.000 euro, din care a primit efectiv 8.000 euro, pretinzând că are influență asupra unei judecătoare din cadrul Curții de Apel Suceava – Secția Penală, învestită cu soluționarea apelului declarat într-o cauză care îl viza pe denunțător, potrivit unui comunicat DNA.

În schimbul banilor, inculpata Kreisel-Cricleviț Carmen a lăsat să se înțeleagă că, prin prisma relațiilor personale pe care le are cu acel magistrat, dar și prin cointeresarea sa materială, o va determina să adopte o soluție favorabilă în cauză, în sensul de a schimba încadrarea juridică a faptei reținută în sarcina persoanei vizate din infracțiunea de omor calificat într-o infracțiune cu un grad de pericol social scăzut, sancționată de legea penală mult mai blând, care să-i faciliteze obținerea unei condamnări cu suspendarea condiționată a executării pedepsei.

În cauză, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra sumelor de 5.240 euro și 11.000 lei, aparținând inculpatei Kreisel-Cricleviț Carmen.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Suceava, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.


DorohoiNews.ro


ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din aceasta categorie