Mașinile pe motorină primesc o lovitură puternică. Unele ar putea dispărea de pe piață

Mașinile pe motorină primesc o lovitură puternică. Unele ar putea dispărea de pe piață

Maşinile pe motorină ar putea fi primi o lovitură puternică în viitorul apropiat, care le-ar scumpi. Emisiile maşinilor diesel nu sunt măsurate în trafic, ci în condiţii de laborator, iar Uniunea Europeană vrea să schimbe asta. Studiile arată că în trafic, de fapt, noxele sunt mai mari şi atunci trebuie schimbată configuraţia pentru a le aduce în limitele normelor legale.

Înseamnă costuri care se vor transfera către consumator. Constructorii de maşini se gândesc cu groază că acest proiect ar putea deveni lege, potrivit Digi24.ro. Automobilele diesel sunt deosebit de populare în Europa, unde reprezintă jumătate din vehiculele proaspăt vândute.

Din septembrie 2017, emisiile mașinilor diesel ar putea fi măsurate pe stradă.  Dacă în urma testelor din trafic, nivelul acestor particule apare periculos de mare, ar putea fi o greşeală foarte costisitoare pentru producători, costurile de proiectare ar putea creşte cu până la 400 de euro pentru un vehicul.

Producătorii de maşini de serie, care în general câştigă doar 500 de euro pe vehicul, într-un an bun, ar fi grav afectaţi, avertizează BNP Paribas. Autorii raportului spun că „pentru Diesel, jocul s-a terminat”.

Unele maşini ar putea fi ameninţate cu dispariția în vreme ce maşinile pe benzină ar putea căpăta o cotă de piaţă mai mare cu zero efort.

De ce e motorina mai scumpă în România decât în Germania

Statisticile europene arată că acum un plin de motorină în România este mai scump decât unul făcut în Germania. Dife­renţa este că în timp ce un român are un salariu mediu net de 390 de euro pe lună, un neamţ duce acasă 2.000 de euro lunar.

Totodată, statisticile europene arată că firmele petroliere sunt printre cele mai grăbite să-şi recupereze pierderile, România bifând a patra cea mai importantă scumpire pe litrul de benzină în primele luni din 2015.

Stirea anterioara

„Pro Dance” Botoşani - Concursul Naţional de Dans „Tărâmul Dansului” Ediţia a IX -a

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.