Cea mai deliciosă pomană a porcului

Cea mai deliciosă pomană a porcului

Această mâncare este una dintre cele mai gustoase din perioada sărbătorilor de iarnă. La ţară, unde acest preparat este nelipsit de la masă de Crăciun, oamenii sunt obişnuiţi cu mâncărurile bogate în grăsimi. Pomană porcului are multe variante de preparare, esenţial fiind însă faptul că se foloseşte exclusiv carne de porc. Poţi alege ceafă, pulpă sau pieptul animalului, în funcţie de preferinţele personale. Pentru un plus de gust, poţi adaugă cârnaţi de casă şi puţin vin alb.

De ce ai nevoie pentru pomana porcului:
600 g pulpă de porc puțin grasă
300 g cârnați proapseți
1 căpățână usturoi
5-6 linguri ulei

Cum se prepară pomana porcului: Tai carnea de porc cubulețe, iar cârnații rondele. Încingi uleiul în tigaie și pui carnea. Amesteci până se rumenește pe toate părțile, adaugi cârnații și lași la fiert, într-un vas acoperit cu capac până scade sosul. Pisezi usturoiul și-l amesteci cu 100 ml de apă. Pui usturoiul peste carne și mai lași să clocotească câteva minute. Serviți pomana porcului cu usturoi cu mămăliguță caldă, conform clickpoftabuna.ro.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

AJOFM Botoșani pregătește prima Bursă a locurilor de muncă din anul 2024. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.