APIA Botoşani: În atenţia producătorilor de lapte!

APIA Botoşani: În atenţia producătorilor de lapte!

Asociaţiile profesionale ale producătorilor de lapte din judetul Botosani mai pot până pe 15 aprilie sa depuna cererea iniţială pentru a accesa schema de ajutor de minimis pentru achiziţionarea de tancuri de răcire a laptelui. Potrivit prevederilor legale, beneficiarii sunt producătorii agricoli, crescători de animale care deţin până la 5 vaci de lapte înregistrate în Registrul naţional al exploataţiilor şi sunt organizaţi în acest scop într-o formă asociativă constituită în cadrul unităţii administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună. O altă cerinţă este ca asocierea în numele căreia se depune cererea are nominalizată o persoană responsabilă cu asigurarea bunei funcţionări a colectării laptelui şi efectuării analizelor privind calitatea laptelui.

Pentru obţinerea avizului prealabil în vederea achiziţionării tancurilor de răcire a laptelui, formele asociative depun cereri iniţiale la primăriile de UAT pe a căror rază sunt înregistrate sediile sociale ale acestora. Formele asociative care nu au depus cereri iniţiale în perioada 20 noiembrie - 30 decembrie 2013, o mai pot face şi în perioada 10 februarie- 15 aprilie 2014.

După obţinerea avizului favorabil, formele asociative depun la primăriile de UAT până la data de 15 mai 2014, următoarele documente:

- document care atestă înscrierea vacilor de lapte ale membrilor formei asociative în Registrul naţional al exploataţiilor;

- documente emise de primărie din care reiese punerea la dispoziţie de către aceasta a suprafeţei aferente instalării tancului/tancurilor de răcire a laptelui, precum şi a utilităţilor specifice necesare funcţionării acestuia/acestora;

- factura fiscală de achiziţie a tancului/tancurilor de răcire a laptelui;

- document al formei asociative referitor la identificarea codului bancar al acesteia;

Mai departe, primăriile de comună verifică documentele depuse şi întocmesc un Registru special de evidenţă a beneficiarilor, care se transmite la Centrul judeţean  APIA Botosani  până pe 31 mai 2014. Acesta  verifică datele şi întocmesc Lista solicitanţilor eligibili, aprobă sumele aferente reprezentând sprijinul financiar pentru fiecare solicitant în parte şi întocmesc situaţia centralizatoare pe care o transmite  la APIA central.

Cuantumul sprijinului financiar este de maximum 5.000 euro pentru fiecare formă asociativă care a solicitat acest ajutor şi cuprinde costurile aferente achiziţionării, instalării tancului/tancurilor de răcire a laptelui cu o capacitate de maximum 1.000 litri/unitate administrativ-teritorială organizată la nivel de comună, instruirii necesare pentru utilizarea acestuia/acestora, precum şi asigurării service-ului pentru o perioadă de 12 luni de la instalare.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Coafezele, somate să își plătească impozitele! ANAF vrea să reducă evaziunea fiscală și pornește verificarea

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.