Adăpost de animale distrus într-un incendiu provocat cu intenţie

Adăpost de animale distrus într-un incendiu provocat cu intenţie

O familie din Bodeasa, oraşul Săveni, a rămas fără adăpostul pentru animale în urma unui incendiu produs în noaptea de 25 spre 26 iulie. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că evenimentul a fost generat cu intenţie de persoane necunoscute.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin înainte de ora 01.00. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni, cu două autospeciale cu apă şi spumă, precum şi pompierii voluntari. La sosirea gărzii de intervenţie, adăpostul de animale ardea în totalitate, existând pericolul ca flăcările să se extindă la clădirile din imediata apropiere. Intervenţia a durat mai bine de două ore, fiind protejate de foc bunuri materiale în valoare de cca. 100.000 lei. Au ars : adăpostul de animale şi bunurile depozitate în interior (o drujbă, unelte, trei biciclete, 500 kg cereale, lemne de foc şi cherestea), valoarea pagubelor fiind estimată la cca. 30.000 de lei.

Numai anul trecut, 73 din cele 426 de incendii produse pe raza judeţului Botoşani au fost provocate cu intenţie.

Incendiile intenţionate pot fi clasificate, după motivele determinante, în următoarele categorii: cu scop direct (din răzbunare, pentru acoperirea altei infracţiuni, social-politic, fraude asigurări) şi instinctuale (vandalism şi piromanie).

Recomandări preventive:
·    asigurarea securităţii clădirilor şi bunurilor, îndeosebi noaptea şi în zilele libere - posturi fixe şi mobile de pază, reglementarea strictă a accesului, supravegherea întregului perimetru, inclusiv a intrărilor dosnice;
·    asigurarea supravegherii electronice: centrale de semnalizare a incendiilor şi efracţiilor, instalaţii automate de stingere (sprinklere);
·    înlăturarea imediată a unor situaţii suspecte: rezervoare cu lichide inflamabile, aglomerări de materiale combustibile, în locuri unde nu se justifică prezenţa lor;
·    evitarea aglomerărilor de materiale combustibile (inclusiv arhive păstrate în condiţii necorespunzătoare) în subsoluri, poduri s.a.;
·    cunoaşterea şi luarea în considerare a stării de spirit a personalului din subordine/concetăţenilor; notificarea către Postul de poliţie apropiat a ameninţărilor din partea unor nemulţumiţi sau proaspăt concediaţi.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Coafezele, somate să își plătească impozitele! ANAF vrea să reducă evaziunea fiscală și pornește verificarea

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.