Proiecte educaționale desfășurate la Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomîrla - FOTO

Proiecte educaționale desfășurate la Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomîrla - FOTO

Motto: „Nu există prilej mai minunat pentru dăruire, decât să poţi da, zi de zi, tot ce ai mai bun şi mai adevărat unei fiinţe cu sufletul deschis” Rabindranath Tagore

Prin proiectele desfășurate în luna noiembrie și decembrie 2016, am căutat să încurajăm și să promovăm comportamente de înțelegere, armonie, liniște și toleranță între colegi, tovarăși de joacă, în familie, între vecini, dezvoltarea capacităţii de informare şi lucru individual şi în echipă, realizarea de expoziţii cu compuneri, desene, postere, ornamente, colectarea donaţiilor de la cadre didactice, părinți și elevi, constând în fructe şi legume, produse alimentare, sucuri și dulciuri la nivelul şcolii și dirijarea donaţiilor colectate către familiile cu copii aflate în dificultate, persoanelor cu dizabilități din localitatea Pomîrla și beneficiarilor de C.R.R Dersca.

A fost  o acţiune cu spectru larg, întrucât a implicat un număr mai  mare de elevi, care au participat la diferite activităţi, cu scopul formării unui comportament non-violent.

Activităţile extracurriculare avute în vedere s-au adresat elevilor de ciclul primar, ciclul gimnazial și cel liceal, cu accent deosebit pe grupurile potenţial defavorizate (copii cu CES și o situație materială precară, persoane cu dizabilități din localitatea Pomîrla, dar și din Centrul de Recuperare și Reabilitare Dersca). La aceste activități au participat un numar de peste 80 de elevi și cel puțin 13 cadre didactice. În acest sens, enumerăm o parte dintre elevii claselor IV-XII, voluntarii SNAC de la clasele a VII-a  A, a VIII-a A și B, a IX -a și a XII-a.

Cadrele didactice care și-au adus în mod deosebit contribuția la realizarea acestor proiecte au fost: prof. Jîșcanu Bogdan – director, prof. Ionel Florin – director adjunct, prof. Toșcariu Anca – consilier educativ, prof. Gurzu-Timofti Lucia – coordonator școlar SNAC, profesor învățământ primar Dițu Doru, profesor învățământ preșcolar Aiordăchioaie Mărioara, prof. Păduraru Mara, prof. Gavril Cristian, prof. Crihan Ana-Maria, prof. Gurzu Constantin, prof. Vasilcu Maria, prof. Chicireanu Luisa, prof. intinerant Blenteș Cătălina, prof. Oboroceanu Iulia, prof. Gorgan Simona-Elenașiprof. Vieru Dumitru.                            

Pe parcursul derularii proiectelor educaționale „Vrem în pace să trăim” și „Suflet pentru suflet’’ au fost popularizate activităţile din cadrul şcolii, al comunității. Am decorat clasele, am alcătuit un power-point cu imagini de pe parcursul desfăşurării proiectelor, am realizat expoziţii cu compuneri, desene, postere, ornamente.

Penultimul proiect educațional județean, „Mereu aproape de voi’’ a ajuns la a V-a ediție și îl desfășurăm cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. El reprezintă un prilej prin care ne exprimăm solidaritatea și respectul pentru persoanele cu handicap. Nu lipsa sau prezența unei dizabilități îi face pe oameni deosebiți, ci caracterul, munca, talentul și aptitudinile. Proiectul „Mereu aproape de voi” se desfășoară în parteneriat și cu alte unități școlare din județ și anume: Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Dersca, Școala Gimnazială „Dimitrie Pompeiu” Broscăuți, Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești și Școala Gimnazială Nr. 1 Dorohoi.

Alți parteneri implicați în proiect sunt: C.R.R Dersca și  Primăria Pomîrla. In cadrul activității din data de 3 decembrie 2016, intitulată „Împreună reuşim şi ne bucurăm”, am prezentat unui program artistic beneficiarilor de la  C.R.R Dersca – mesaj de bucurie și am oferit daruri. Voluntarii implicați în activitate au fost de la Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomîrla (clasa a VII-a A, clasa a VIII-a A și clasa a VIII-a B) și Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Dersca.

Cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomîrla, implicate în activitatea  din data de 3 decembrie 2016 sunt: prof. Jîșcanu Bogdan – director, prof. Ionel Florin – director adjunct, prof. Gurzu-Timofti Lucia – coordonator școlar SNAC, profesor învățământ primar Dițu Doru, profesor învățământ preșcolar Aiordăchioaie Mărioara, prof. Vasilcu Maria, prof. Gurzu Constantin, prof. Chicireanu Luisa, prof. Crihan Ana-Maria, profesor învățământ primar Liteanu Anamaria, prof. Merticariu Aurelia, profesor învățământ primar Grigoroșcută Iuliana. De la Primăria Pomîrla a participat asistentul social, Apostol Roxana. A mai fost prezentă în rândurile voluntarilor de la Pomîrla și fosta elevă a liceului, Ilucă Ramona. De la școlile partenere au participat următoarele cadre didactice:
- profesor învățământ primar Agrigorcioaie Ionel – Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Dersca;
- prof. Mihai Mihaela și profesor învățământ primar Ciucur Marilena – Școala Gimnazială „Dimitrie Pompeiu” Broscăuți;
- prof. Filip Otilia-Ramona și prof. Enache Adriana – Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești.

La C.R.R Dersca am fost primiți cu mare căldură sufletească de către șeful de centru, d-na Molie Daniela, de către pedagogul de recuperare, d-na Agrigorcioaie Floricica, de către ceilalți membri ai personalului din centru și, nu în ultimul rând, de către beneficiarii lui.

Beneficiarii centrului au susținut un emoționant program artistic care ne-a impresionat pe toți participanții la proiect pâna la lacrimi de bucurie și recunoștință.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile, publicate de ANAF

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.