Educație non-formală prin activități extracurriculare la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni - FOTO

Educație non-formală prin activități extracurriculare la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni - FOTO

Programul Internațional Job Shadow Day se află acum la a IV-a ediție în cadrul Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni și la a XV-a ediție în țara noastră; el își propune să implice activ elevii în lumea reală a economiei de piață, prin intermediul unui parteneriat de o zi încheiat între Liceul Săveni și compania/instituția care și-a arătat disponibilitatea de a primi în shadowing un număr de elevi, convenit cu reprezentantul companiei respective.

Activitățile din program se desfășoară în Săptămâna altfel (21 – 25 noiembrie 2016) în parteneriat cu MECS, astfel:  
1.Luni: Hidrocentrala și barajul de la Stânca – Costești;
2.Marți: APIA Săveni; Cabinetul Medical Individual Dr. Ciobanu Elena din Vlăsinești; Jandarmeria Săveni; Judecătoria Săveni; Poliția Săveni și Primăria orașului Săveni;
3.Miercuri: BCR Săveni; Centrul Militar Județean Botoșani și Unitatea Militară „Alexandru cel Bun” din Botoșani;
4.Vineri: Penitenciarul Botoșani.

Prezenți, luni, la Centrala hidroelectrică de la Stânca – Costești elevii au aflat ce înseamnă „turbină”, „ecluză”, „taluz”, „lac de compensare”, ”bazin de liniștire”, ”grind calcaros”, ”grind recifal”, ”turbină cu ax vertical”, ”sistem rigid” ș.a. și li s-a explicat că se află în fața unei mega-structuri din beton, a doua ca mărime după Porțile de Fier I, și una dintre cele mai mari construcţii de acest gen din Europa. De asemenea, elevii au aflat cum se transformă energia potențială a unui fluid în energie cinetică, apoi în energie mecanică și, în sfârșit, în energie electrică. Totodată, elevii au mai aflat că pentru realizarea acestei hidrocentrale au fost strămutate mai multe localități de pe ambele maluri ale Prutului. Apoi, elevii au văzut chiar locul de unde este alimentat cu apă, de această dată potabilă, orașul Săveni, și au mai descoperit că apa de la Prut are cel mai mic grad de turbiditate, nu are poluatori pe cursul ei și este  considerată a fi una dintre cele mai pure ape din țară. De asemenea, elevii au înțeles că apele capricioase ale Prutului au fost liniștite de barajul de la Stânca - Costești, iar aşezările şi culturile din lunca Prutului au fost ferite de viiturile neprevăzute ale fluviului, printr-o deversare controlată...

Activitățile din program se derulează prin generozitatea și înțelegerea șefilor companiilor / instituțiilor, cărora le mulțumim, prin seriozitatea și consecvența profesorilor și prin curiozitatea și interesul elevilor, atrași acum mai mult de activități non-formale, pe care-i felicităm!

Le mulțumim tuturor și-i asigurăm de prețuirea noastră!

Proiectul este coordonat de profesorul Decebal Copileț în colaborare cu profesorul Cristian Cîrligeanu și în parteneriat cu Junior Achievement Romania.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Sancțiune de 1.600 de lei pentru transportatorii de persoane

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.