Trimite stirea ta ! redactie@ziarebotosani.ro

DorohoiNews.ro
ZiareBotosani.ro
DorohoiNews.ro
O nouă metodă de înşelăciune face tot mai multe victime. Care sunt persoanele „vânate”

O nouă metodă de înşelăciune face tot mai multe victime. Care sunt persoanele „vânate”

Adaugat pe 24 Sep 2015
Categorie : Infractional

Poliţiştii acţionează pentru prevenirea şi combaterea înşelăciunilor, fiind prezenţi în mijlocul comunităţii atât cu sfaturi preventive, cât şi prin intermediul activităţilor ferme de sancţionare a acestui gen de fapte.

Victime frecvente ale acestei infracţiuni sunt persoanele vârstnice, credule, uşor de impresionat.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate cazuri în care persoane vârstnice au fost înşelate de falşi angajaţi ai unor societăţi furnizoare de servicii, precum cele de energie electrică, de gaze, de deratizare, etc. Aceştia pătrundeau în locuinţa părţilor vătămate, după ce îşi declinau falsa calitate, iar în momentele de neatenţie ale proprietarilor, sustrăgeau valori lăsate nesupravegheate în imobil.

Pentru prevenirea faptelor de această natură, poliţiştii organizează periodic întâlniri cu persoanele vârstnice care frecventează centrele de pensionari din judeţul Cluj, promovând mesajele preventive şi de antivictimizare, scrie gherleanul.ro.

Poliţia recomandă cetăţenilor sa fie vigilenți și să nu primească în locuinţa persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce au verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu.

Totodată, în astfel de cazuri, cetăţenii sunt rugaţi să nu înmâneze bani sau alte obiecte de valoare unor persoane în privința cărora au suspiciuni în ceea ce privește identitatea și calitatea acestora.


DorohoiNews.ro


ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din aceasta categorie