Cum să scapi de condensul de la ferestrele casei tale. Trucurile care funcționează, trebuie să le încerci

Cum să scapi de condensul de la ferestrele casei tale. Trucurile care funcționează, trebuie să le încerci

Condensul care apare iarna în jurul ferestelor poate fi foarte periculos pentru locatari, pentru că umezeala se transformă repede în mucegai. Acesta din urmă poate crea multe probleme locatarilor, cum ar fi probleme de respirație, astm bronșic. Cum să scapi de condensul de la ferestrele casei tale rapid, au spus specialiștii.

Cum rezolvi problema condensului de la ferestre. Care sunt soluțiile eficiente
În anotimpul rece, în multe dintre locuințe, în jurul ferestrelor își face apariția condensul, care în timp poate duce la apariția mucegaiului.

Pentru a evita asta, specialiștii ne recomandă câteva trucuri prin care problema condensului și a umezelii de la ferestre dispare ca prin minune.

De ce apare umezeala la ferestre
Condensul apare din cauza aerului rece de afară care întâlnește aerul cald din casă în jurul ferestrelor. Mulți dintre oameni sunt confuzi când văd umezeala din jurul ferestrelor, neputând să explice ceea ce se întâmplă.

„Întotdeauna avem condens, dar la o singură fereastră în toată casa și întotdeauna dimineața… mă derută”, spune o utilizatoare de TikTok.

Condensul apare mai des la ferestrele dormitoarelor
Astfel, experții tehnici vin și spun că ferestrele la care se face condes dimineața sunt cele de la dormitoare, explicând și motivul.

„Peste noapte, umezeala din respirația noastră se va aduna pe suprafața rece a ferestrei”, a spus un expert în construcții, adăugând în același timp că umezeala va fi mai mare dacă ușa dormitorului se închide peste noapte.

Aerisiți camerele periodic
Astfel, persoanele care întâmpină astfel de probleme sunt sfătuite să deschidă mai des ferestrele sau să apeleze cu încredere la dezumidificatoare.

Deschideți orificiile de aerisire ale ferestrelor
Un alt truc care dacă este aplicat va duce la dispariția problemei umezelii sunt orificiile care există la orice fereastră cu geamuri termopan.

„Majoritatea ferestrelor vor avea orificii de ventilație în partea de sus sau de jos. Ar trebui să fie întotdeauna deschise. Permite ventilația pasivă și oprește condensul”, mai anunță specialiștii.

Ferestrele cu geamuri triple, soluția mai scumpă
O altă soluție, dar care probabil va necesita niște costuri mai mari, sunt ferestrele cu geamuri triple. „Opțiunea de geam triplu este cea mai bună pentru ferestrele de locuințelor”, explică cineva care are așa ceva în dotare.

Plantele absorb umezeala dintr-o locuință
Nu în ultimul rând, pentru dispariția umezelii din casă experții recomandă cumpărarea unor plante care au rolul de a absorbi umezeala dintr-o casă.

Ce plante absorb umezeala
Experții au spus și care sunt aceste plante care vor face ca umezeala din casă să dispară.

Printre acestea se numără crinii de pace, palmierii și plantele șarpe, pentru că acestea sunt plante bune care absorb umezeala și pot duce la dispariția mucegaiului.

Alte plante care alungă mucegaiul din casă:
-Spathiphyllum
-Chamaedorea sau palmierul pitic
-Iedera,
-Feriga,
-Tillandsia.

Stirea anterioara

Mierea de albine, de la aliment sănătos la unul otrăvitor. Când poate deveni cancerigenă

Stirea Urmatoare

Tânăr rănit după ce s-a izbit cu mașina într-un cap de pod apoi s-a răsturnat pe carosabil

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.