Patronii de IMM-uri cer eliminarea unui impozit sufocant din Codul Fiscal

Patronii de IMM-uri cer eliminarea unui impozit sufocant din Codul Fiscal

Patronii de firme mici și mijlocii solicită eliminarea din Codul Fiscal a impozitului de 1.530 lei pe trimestru pentru firmele fără angajați și propun ca aplicarea măsurilor de creştere a salariilor personalului bugetar să se realizeze după minim un an de la adoptarea noului Cod fiscal.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) afirmă că este necesară menţinerea măsurilor de reducerea a fiscalităţii, de stimulare a investiţiilor şi a înfiinţării de noi locuri de muncă din Codul Fiscal, se arată într-un comunicat al confederației patronale.

CNIPMMR consideră că este necesar ca aplicarea măsurilor de creştere a salariilor personalului bugetar să se realizeze după minim un an de la adoptarea noului Cod fiscal, după producerea efectelor măsurilor de stimulare a investiţiilor şi înfiinţarea de noi locuri de muncă, care să asigure generarea resurselor bugetare aferente unei creşteri susternabile a salariilor.

Referitor la întâlnirea liderilor partidelor parlamentare de consultare privind conţinutul noului Codul Fiscal din data de 27 august 2015, patronii de firme mici și mijlocii susțin următoarele modificări în noua legislație fiscală:

- Reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 19% şi menţinerea TVA de 9% la anumite servicii şi produse,
- Menţinerea la 3% a impozitului pentru microîntreprinderi, cu eliminarea propunerii de impozitare suplimentară cu 1.530 lei pentru fiecare trimestru, pentru microîntreprinderile care nu au salariaţi,
- Cotă redusă de 1% a impozitului pentru microîntreprinderile nou înfiinţate, pentru primii doi ani de la data înregistrării, dacă au cel puţin un salariat, care sunt constituite, pe o durată mai mare de 48 de luni iar acţionarii/asociaţii nu au deţinut titluri de participare la alte persoane juridice,
- Eliminarea taxei pe construcţiile speciale de 1,5% din valoarea activelor,
- Reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România îşi exprimă întreaga disponibilitate de participare la dezbaterile iniţiate pentru definitivarea şi  readoptarea noului Codul fiscal.

Stirea anterioara

Gafă de proporţii în Rusia! | Secret de stat publicat din greşeală

Stirea Urmatoare

Coafezele, somate să își plătească impozitele! ANAF vrea să reducă evaziunea fiscală și pornește verificarea

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.