1000 de botoşăneni vor avea salariul de bază mai mare cu 12% începând cu luna august

1000 de botoşăneni vor avea salariul de bază mai mare cu 12% începând cu luna august

Printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată zilele trecute, Guvernul a luat decizia de a majora salariile de bază ale personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare şi unităţile conexe, cu un procent de 12%.
 
Creşterea salarială va intra în vigoare începând cu luna august a acestui an, şi, potrivit actului normativ, se referă şi la cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte din salariul de bază, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

De această majorare salarială vor beneficia 958 de persoane din învăţământul preuniversitar botoşănean, atât cât are corpul personalului nedidactic din judeţ. Personalul didactic şi didactic auxiliar este compus din peste 6100 de angajaţi, aceştia beneficiind, în acest an, de două trepte de majorare a salariilor - cea de 5% începând cu 1 martie 2015 şi de încă 5%, ce urmează a se aplica din luna septembrie a acestui an.  

„Am spus în repetate rânduri că salariile din învăţământ trebuie majorate. Mă bucur că se găsesc soluţii pentru ca distinşii noştri dascăli şi personalul care îi ajută,  să se apropie cât mai mult de un nivel salarial care să-i motiveze şi să-i recompenseze, deopotrivă, pentru nobila misiune pe care o au.”, este declaraţia prefectului Costică Macaleţi.  

Stirea anterioara

Primăria comunei Hilișeu-Horia, informează cetățeni! Avertizare meteorologică COD PORTOCALIU

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.