Relațiile transfrontaliere Botoșani (România) – Drochia (Republica Moldova) într-o nouă etapă de dezvoltare - FOTO

Relațiile transfrontaliere Botoșani (România) – Drochia (Republica Moldova) într-o nouă etapă de dezvoltare - FOTO

Având în vedere caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură și tradiții și, în dorința consolidării relațiilor de prietenie și de cooperare între autoritățile administrației publice locale din cele două state, reprezentanții Județului Botoșani - Consiliul Județean (România) și ai raionului Drochia (Republica Moldova) au semnat un Acord de Parteneriat.

Evenimentul s-a desfășurat la Drochia, în data de 13 ianuarie 2017. Programul zilei a debutat cu depunere de flori la statuia poetului Mihai Eminescu, situată în Piața Independenței din Drochia și a continuat cu o întâlnire oficială la sediul Consiliului Raional și o vizită la sediul Bibliotecii Raionale, unde s-a semnat textul Acordului de Parteneriat. Din partea Consiliului Județean au fost prezenți la eveniment d-l. Costică MACALEȚI – președinte, d-na. Otilia MORUZ – director executiv și d-na Cristina NICUȚĂ – șef de cabinet al președintelui. Județul a mai fost reprezentat de managerii unor instituții de cultură care colaborează,  de mai mulți ani, cu raionul Drochia: d-l. Aurel MELNICIUC - Muzeul Județean Botoșani, d-na. Cornelia CIOBANU – Centrul Județean pentru Conservarea și promovarea Culturii Tradiționale Botoșani și d-l. Dănuț HUȚU – Direcția Județeană pentru Cultură.

Partea moldoveană a fost reprezentată de: d-l. Vasile GRĂDINARU – președintele raionului Drochia, Corneliu PADNEVICI – deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Igor GROZAVU – vicepreședinte al raionului, Oxana GRIGORIȚĂ – secretar al Consiliului Raional, Nina CERETEU – primar al orașului Drochia și Vladimir CEBAN - șef al Oficiului teritorial Soroca al Cancelariei de Stat.

Acordul semnat vineri vizează dezvoltarea colaborării în următoarele domenii: economie și comerț, învățământ, sănătate, cultură și arte, turism și sport, administrație publică locală.

„Odată cu crearea acestui cadru propice facilitării relațiilor de colaborare, avem obligația de a transpune în proiecte viabile și în activități concrete aceste propuneri stipulate în Acord. Scopul nostru este de a veni în întâmpinarea dorințelor cetățenilor de a colabora cu vecinii de partea cealaltă a Prutului, în beneficiul comun ambelor părți”, a declarat președintele Consiliului Județean Botoșani - domnul Costică Macaleți.

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Autorități puse în alertă după ce un copil a rămas blocat într-un apartament din Dorohoi. Pompierii au intervenit cu autoscara - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.